Overwatch konečně umožní nahrávat a sdílet videa
zdroj: tisková zpráva

Overwatch konečně umožní nahrávat a sdílet videa

23. 6. 2017 18:29 | Preview | autor: Adam Homola |

Možnost nahrávat a sdílet nejen vlastní Play of the Game, ale jakákoliv videa, v Overwatchi výrazně chyběla už od vydání. Tvůrci to přitom ví a možná už od bety naznačují, že by se jim něco takového taky líbilo. Trvalo to sice více jak rok, ale nakonec se přeci jen dočkáme. Nepůjde přitom jen o sdílení Play of the Game nebo Highlights, ale prakticky čehokoliv, co ve hře zažijete.

Overwatch bude i nadále sám automaticky generovat Highlight videa na základě vašich posledních her. Ty najdete v nové kategorii Today’s Top 5, ale už se nevymažou poté, co hru či počítač vypnete. O obsah Today’s Top 5 přijdete po 24 hodinách, nebo ve chvíli, kdy hra dostane patch. Jinak můžete Overwatch s klidem večer vypnout, stejně jako počítač a pěti nejlepšími klipy se probrat až ráno.

Větší a zajímavější novinkou je ale možnost vytvářet si své vlastní Highlighty. Nově tak budete mít možnost nahrávat 12vteřinové klipy přímo v rámci hry. Nahrávání bude vázané na speciální klávesu (kterou si lze libovolně nastavit). Takto nahrané Highlighty pak budou dostupné v nové kategorii Recently Captured, kde jich můžete mít až 36 najednou, a to do doby, než hra dostane nový patch.

Na klipy se ale nebudete muset dívat jen v rámci hry jako takové. Highlighty z Today’s Top 5 i z Recently Captured budete moct na všech platformách exportovat a sdílet. Na konzolích to půjde v rámci tamní aplikace pro sdílení videí, zatímco na PC dostanete regulérní video soubor do složky, kde si s ním už můžete dělat co chcete.

zdroj: Archiv

„Jeff z Overwatch týmu“ má spoustu informací a nový skin.

Skvělá zpráva je pak možnost nastavit si na PC u takto exportovaných klipů jejich grafickou kvalitu. Klidně tak můžete hrát Overwatch na notebooku či slabším PC na nižší detaily, ale při exportování nahraného klipu si lze na Windows 8 a Windows 10 nastavit rozlišení 4K a 60fps. Majitelé Windows 7 budou mít možnost nastavit maximálně rozlišení 1080p.

Podoba, v jaké se nový systém pro Highlighty do hry již brzy dostane, samozřejmě není finální. Šéf vývoje Jeff Kaplan prozradil, že vývojáři hodlají systém v budoucnu ještě dál vylepšovat a rozšiřovat.

Loot Boxy

Další příjemnou změnou spojenou se stejným updatem je i chystá úprava Loot Boxů. Už nebudete tak často dostávat duplicitní předměty, což bylo po čase dost ubíjející. Ve chvíli, kdy máte už větší množství předmětů se často nový Loot Box proměnil v sérii zklamání z věcí, které už máte. Po novém patchi budete duplikáty dostávat výrazně méně. Navíc za duplikáty, které vám padnou, by mělo být o něco víc peněz. Cíl nového systému je prostý – otevírání Loot Boxů by mělo být podle slov tvůrců vzrušující a hráč by měl být pokaždé odměněný a ne zklamaný z duplikátů.

Overwatch zdroj: tisková zpráva

Ve stejném patchi najdete také možnost vytvořit si vlastní zaměřovače, úpravy balancu a opravy několika bugů. Patch se momentálně testuje na veřejném testovacím serveru, tudíž je jeho nasazení do ostré hry otázkou maximálně několika málo týdnů.

Nejnovější články