Oznámení dvou rozšíření Spore
zdroj: tisková zpráva

Oznámení dvou rozšíření Spore

13. 10. 2008 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

První přidá strašidelné části těl a druhý obohatí vesmírnou fázi o transport příšerek na planety či editor dobrodružství.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Strategické simulace Spore se ke konci září celosvětově prodalo (nebo jen vyexpedovalo?) více než milion kusů a jeho hráči vytvořili 30 milionů kreatur, což by bylo ještě lepší číslo, kdyby se každá sebemenší úprava příšerky vždy neukládala jako další nový druh (viz recenze, 7+/10). Mnozí z fanoušků prý žádali tvůrce o vytvoření dalších budovatelských nástrojů, jiní zase chtěli rozsáhlejší hratelnost.

"Jakmile jsme dokončili Spore, obrátili jsme svou pozornost na vývoj nového obsahu, který by lépe vyhovoval individuálním požadavkům hráčů. Jelikož se Spore odehrává v perspektivě vesmíru, můžeme se v něm pohybovat mnoha směry a neustále jej měnit a rozvíjet,“ uvedla Lucy Bradshawová, generální manažerka EA studia Maxis. Ta si dávala velikánský pozor, aby se nikde v tiskové zprávě nevyskytovalo slovo "datadisk". Spore totiž nepůjde přímo po stopách The Sims, nýbrž dle dřívějších vyjádření Willa Wrighta hodlá přinášet trochu jinak koncipované přídavky:

    Hráči se balíčku pro rozšíření Vesmírné fáze dočkají na jaře 2009. Vůbec poprvé bude možné příšerky z hráčova vesmíru transportovat z kosmických plavidel na planety, prozkoumávat je a získávat odměny za dokončení komplikovaných misí. Součástí balíčku bude i nový Editor dobrodružství, jehož prostřednictvím bude možné projektovat a sdílet online vlastní mise, čímž se škála hratelnosti rozvine téměř do nekonečna.

    První “SPORE Balíček strašidelných a roztomilých doplňků“, který vyjde celosvětově 18. listopadu 2008, obohatí nabídku částí těl pro tvorbu příšerek o více než stovku nových prvků ve dvou charakteristických stylech – v prvním vzniknou okouzlující komiksová a ve druhém strašidelná monstrózní stvoření. Kromě částí těl, variant zbarvení, animací a pozadí umožní balíček “SPORE™ Balíček strašidelných a roztomilých doplňků“ uživatelům Spore nebo plné verze Spore Tvoření příšerek dát svým tvorům specifické vlastnosti, jako nikdy předtím!
Podle produktové stránky na EA Store by měl ten bližší balíček, s anglickým názvem Creepy & Cute, stát 20 amerických dolarů, Update cena pro ČR bude 399 Kč.
zdroj: PR, EA Store

jd

Nejnovější články