Oznámení Empire Earth III
zdroj: tisková zpráva

Oznámení Empire Earth III

16. 2. 2007 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Trojka bude mnohem živější, pestřejší až přehnaně zveličená, navíc se strategickým plánováním na mapě zeměkoule ala Total War.

Zčistajasna, bez jakéhokoli předchozího náznaku dnes PC Gamer odhalil zrod třetího dílu zavedené RTS série Empire Earth od vývojářů z Mad Doc Software. Nejvýraznější změna oproti dvojce spočívá v přidání strategického módu s mapou zeměkoule, kde budete stejně jako v Total War nebo Europa Universalis udělovat příkazy - kam se má vojsko přesunout, kde se opevnit nebo co provést s přeživšími. Když na nějakém území postavíte budovy, hra si to bude pamatovat a zůstanou tam i při pozdějším návratu do mapy například při invazi nepřítele.

Cokoli vyzkoumáte, to bude natrvalo přístupné pro celý váš národ, aniž byste museli postupně rozšiřovat technologický strom v každé epoše lidstva. Empire Earth III opět pokryje časové období od samotného počátku až po futuristickou budoucnost, ale namísto spousty různých civilizací z předchůdců se spokojí s přítomností tří zevšeobecněných: Západ, Střední východ a Dálný východ. Každá však má disponovat podstatně více unikátními jednotkami a úzce zaměřenými typy hrdinů.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Z první čtveřice obrázků je cítit, a potvrzuje to také PC Gamer, že hra opustí konzervativní duch minulých dílů. Vše bude i tentokrát čerpat ze skutečných historických událostí, ale po vzoru Supreme Commandera či Starcraftu mají být scény mnohem živější, pestřejší až přehnaně zveličené, jelikož maximální realističnost v takových hrách už příliš nefrčí. V závislosti na aktuální situaci (o jakou lokaci jde či jak moc jste vyvinuti) někdy před vstupem do bitvy obdržíte vedlejší úkoly. Zpočátku to budou spíše lokální záležitosti, například zachraňování unesené princezny, abyste získali oddanost místního kmene. Postupem času se náplň misí změní na globálnější úroveň, jako dobývání tří provincií nějaké frakce aneb obdoba rozpadu Sovětského svazu z Empire Earth. Třetí pokračování vypustí na trh opět distributor Vivendi, ale přesný termín zatím není znám.
zdroj: CVG

jd

Nejnovější články