Oznámení střílečky Six Days in Fallujah z Iráku
zdroj: tisková zpráva

Oznámení střílečky Six Days in Fallujah z Iráku

7. 4. 2009 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Herní zpracování bitvy za americké invaze v Iráku do hry vrací Konami i vývojáře série Close Combat.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Prestižní americký deník Los Angeles Times ve svém dnešním vydání odkryl novou týmovou/taktickou third-person akci Six Days in Fallujah, která vzniká ve studiích Atomic Games (autorů série Close Combat). Jak si jistě vzpomenou ti z vás, kdo jste bedlivě sledovali americkou invazi do Iráku, půjde o znovustvoření její nejslavnější bitvy v iráckém městě Faludža.

Tam v listopadu roku 2004 zemřelo osmatřicet amerických vojáků a nějakých dvanáct stovek místních (mezi ně se počítají jak extremisté z Al-Kajdy, tak civilní oběti). S nápadem za vývojáři přišli přímo sami vojáci, kteří si během šestidenního obléhání města vedli deníky a pořizovali fotky i videa. A jak ví každý, kdo tehdy hltal reportáže amerických novin či magazínů, především Timu, vojáci v táboře zdaleka nejraději hráli právě videohry. (Kdyby se byli dívali na filmy, už by to měl v ruce Spielberg, vtipkují ostatně zahraniční kolegové.)

Podle zpravodaje losangeleských Timesů hra vzhledem připomíná moderní nadstavby sérií Medal of Honor či Call of Duty: realistické prostředí, zbraně a výbušniny vymodelované dle skutečných předloh atd. Pohybovat se budete vždy v rámci čtyřčlenného týmu s úkolem zajistit určité území města a zlikvidovat ty, co by kladli odpor.

Six Days in Fallujah vydá Konami a vyjde někdy příští rok pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3.

zdroj: Los Angeles Times
levis

Nejnovější články