Parádní video a informace o novinkách ve StarCraft II: Legacy of the Void
zdroj: tisková zpráva

Parádní video a informace o novinkách ve StarCraft II: Legacy of the Void

7. 11. 2014 22:31 | Preview | autor: Adam Homola |

Dlouho oznámený "druhý datadisk" pro StarCraft II je konečně na dohled. StarCraft II: Legacy of the Void se na letošním BlizzConu dočkal plnohodnotného odhalení, včetně povedeného traileru, obrázků a informací o tom, co se na nás chystá. Především je zajímavé, že vývojáři o hře nemluví jako o datadisku, sami na pódiu zdůraznili, že půjde o samostatnou hru. K jejímu hraní nebudete potřebovat Wings of Liberty, ani Heart of the Swarm. V jádru ale samozřejmě nejde o třetí StarCraft. Legacy of the Void naváže přesně tam, kde skončil Heart of the Swarm a definitivně uzavře příběh StarCraft II ságy.

Jak se dalo předpokládat, nic nečekaného Blizzard nechystá. Uzavření příběhu bude naservírováno v nové singleplayerové kampani za protossy, do multiplayeru přibudou nové jednotky a hra vyfasuje několik nových funkcí. Jednou z nich je například kooperativní mód Archon, ve kterém mohou dva hráči ovládat jednu rasu společně - jeden může řídit a rozšiřovat základnu, zatímco druhý se může soustředit jen a pouze na bitvy. Pro StarCraft II je Archon mód zcela nová věc, ale pro sérii ne. Fanoušci si vzpomenou, že už v jedničce podobný mód byl.

zdroj: Vlastní

Druhým novým módem je Allied Commanders, kdy se pustíte do bojů v kooperaci se svým kamarádem - každý si vyberete jednoho velitele se speciálními schopnostmi, upgrady a bonusy pro armádu. V průběhu hraní předpřipravených scénářů svého velitele levelujete a získáte nové a nové věci.

Allied Commanders zní hodně zajímavě a hlavně stávajícím hráčům nabídne nový způsob, jak si hru vyzkoušet. Mimochodem, Dustin Browder, který vývoji SCII šéfuje od začátku, dělal před Blizzardem hlavního designéra na Command & Conquer: Generals...

Příběhová kampaň se má točit kolem Artanise a Zeratula, kteří budou sjednocovat všechny roztroušené a znepřátelené protosské kmeny a společně se postaví jedné velké hrozbě - návratu Xel'Nagů.

StarCraft II: Legacy of the Void zdroj: tisková zpráva

Z nových jednotek můžeme jmenovat například návrat Lurkera z datadisku Brood War, který posílí zergy. Protossové dostanou castera Disruptora a terrani zase možnost Tactical Jump - teleport pro Battlecruisery.

Zatím není jasné, kdy StarCraft II: Legacy of the Void vyjde, nebo kdy začne beta, do které se však už nyní můžete přihlásit.

Nejnovější články