Pejsek s kočičkou se vydají na dobrodružství v pokračování huňatého RPG Cat Quest II
zdroj: tisková zpráva

Pejsek s kočičkou se vydají na dobrodružství v pokračování huňatého RPG Cat Quest II

29. 6. 2018 13:21 | Preview | autor: Patrik Hajda |

První Cat Quest byl opravdu milým překvapením. Pod možná trochu nezajímavým názvem se ukrývá malé velké RPG plné kočiček a kočičího vtipu, malebná grafika a příběh plný zvratů. Hra tehdy vyšla na všech myslitelných zařízeních, přičemž nejvíc jí to slušelo na mobilech a Switchi, kde si ode mě vysloužila zaslouženou osmičku. V příběhu naznačené pokračování Cat Quest II dorazí příští rok.

Naznačené je asi slabé slovo. Pozor spoiler. Když se v první hře vydáte úplně na sever, narazíte na zkazky o jakýchsi monstrech, která přicházejí ze sousedního Lupus Empire a ohrožují zdejší obyvatele. Prý se o nich dozvíte více, pokud se Cat Quest bude dobře prodávat. A tak se zjevně stalo, protože pokračování skutečně vznikne. Konec spoileru.

Cat Quest II se odehrává ve stejném království Felingard, takže se připravte na povědomé vesničky a města. Území ale bude značně rozšířené, protože se nově podíváte do říše Lupus, tedy oblasti plné vlků. A ti asi nebudou úplně přátelští.

zdroj: Archiv

Naštěstí na celou tuhle patálii nebudete sami, protože spojíte síly se svým úhlavním nepřítelem: psem. Ten bude řízený počítačem nebo se ho může chopit váš kamarád. Zatím není jasné, zda se počítá s online a/nebo lokální kooperací.

V každém případě se těšte na zástup nových zbraní, kouzel a pasivních schopností, jejichž spojením docílíte různých komb. Příběh na své odhalení ještě nějakou chvíli počká, stejně jako detailnější představení nových mechanismů. Cat Quest II vyjde v prvním kvartálu příštího roku na PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch, iOS a Android.

Cat Quest II zdroj: tisková zpráva

Cat Quest II zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články