Pirátská Sea of Thieves si na vás chystá zajímavou variaci na Hordu
zdroj: tisková zpráva

Pirátská Sea of Thieves si na vás chystá zajímavou variaci na Hordu

23. 2. 2018 13:35 | Preview | autor: Adam Homola |

Vývojáři z Rare popisují svoji nadcházející novinku Sea of Thieves jako těžko přeložitelný „emergentní sandbox“, a nově představené pevnosti kostlivců jsou toho důkazem. Hra má mít emergentních aktivit hned několik, například náhodné vraky lodí nebo velké a vizuálně hodně působivé bouře. Jednou z hlavních takových aktivit budou ale právě zmíněné Skeleton Forts.

Těch je ve hře několik, ale v jednu chvíli bude vždy aktivní jen jedna. Poznáte ji jednoduše: nad příslušným ostrovem se bude vznášet obrovský mrak ve tvaru lebky, který uvidíte nejen vy, ale taky všichni ostatní hráči. A všichni budou vědět, že se tam skrývá nejen výzva, ale taky víc pokladů, než zvládnete unést.

Skeleton Fort je v podstatě malý ostrov s jednou centrální oblastí uvnitř budovy, kde se to nakonec všechno semele. I do hlavního sálu se ale budete muset probojovat skrze hordy kostlivců. Skeleton Fort si bere inspiraci z módu Horda a bude na vás posílat jednu vlnu kostlivců za druhou. Čím blíž budete k cíli, tím budou kostlivci náročnější, a na konci vás čeká tuhý boss.

Po jeho porážce se pak už můžete vrhnout do místnosti plné pokladů. Jenže to má několik háčků. Místnost otevřete jenom speciálním klíčem, který vypadne z bosse. Jde ale o fyzický předmět, který může sebrat kdokoliv, a nepřátelská parta pirátů vám ho může klidně čmajznout před nosem.

zdroj: Archiv

To stejné platí o pokladu. Místnost, kde najdete hned několik truhel, je po otevření volně přístupná komukoliv a největší vtip je v tom, že tam vývojáři dal víc kořisti, než zvládne unést celá jedna posádka.

Musíte se tak rozhodnout, jestli si dáte cestu z místnosti s pokladem k vaší lodi vícekrát, nebo jen jednou a něco tam necháte. A jestli budete tahat truhly na loď všichni, nebo třeba dva odvážlivci zůstanou na lodi a budou ji i poklad bránit zuby nehty. Stejně tak můžete ale své parťáky zradit, loď naoko hlídat a při vhodné příležitosti s částí pokladu prostě odplout.

Skeleton Forts tak znějí hodně zajímavě a dodávají jinak na pohled velmi pozvolnému sandboxu onu potřebnou dávku hektičnosti. Pevnosti plné kostlivců i zlata si budete moct vyzkoušet 20. března, kdy Sea of Thieves vyjde na PC a Xbox One.

Nejnovější články