Pitchford chce pořád udělat nového Duke Nukema
zdroj: tisková zpráva

Pitchford chce pořád udělat nového Duke Nukema

14. 9. 2012 13:19 | Preview | autor: Adam Homola |

Randy Pitchford, šéf studia Gearbox Software, se připomněl - chce udělat nového Duke Nukema. To už Randy říkal kdysi a platí to pořád, i po trochu hořkém vydání Duke Nukem Forever. Ten moc dobře nedopadl, ale to nebylo moc překvapující. Naštěstí s vývojem DNF neměli Gearbox moc společného. Hra už byla téměř hotová, oni ji jen s pomocí Triptych Games a Piranha Games dali dohromady a pustili ven. Je ale obecně známo, že Gearbox nekoupil jen práva na vydání DNF. Koupili celou značku a mají s ní své vlastní plány.

“Tu značku jsem koupil úmyslně a s láskou. Když jsem ji kupoval, tak nebyl můj cíl vydat jen Duke Nukem Forever, aby si ho mohli všichni zahrát. Můj skutečný cíl byl vytvořit znovu vlastní Duke Nukem hru,” přiznal svoji lásku k Dukeovi Pitchford v rozhovoru pro IGN. Znovu proto, že Pitchford už na Dukeovi pracoval - tehdy se v 3D Realms podílel na vývoji legendárního Duke Nukem 3D, a když se tak naskytla v roce 2009 příležitost Duka zachránit, skočil po ní.

Podle něj by ale Gearbox udělal něco trochu jiného, než Duke Nukem Forever. Vývojáři Borderlands mají v hlavě vlastní vizi na svého atomového vévodu a my se jí nepochybně dočkáme. Jestli teď vývojáři z Triptych Games, kde je několik veteránů z 3D Realms, pomáhají Gearboxu s nějakou oznámenou hrou, nevíme. Je možné, že se podílí na Aliens: Colonial Marines nebo na DLC pro Borderlands 2. Stejně tak je ale možné, že už začínají pod dozorem Gearboxu kutit nového Duke Nukema.

Dá se myslím docela v klidu říct, že nového “velkého” Duke Nukema se na téhle generaci konzolí už asi nedočkáme. Navíc blonďatému svalovci menší pauza vůbec neuškodí. A pokud si svého vlastního Duka Gearbox pohlídá, máme se na co těšit. Borderlands 2 jsou už těsně před vydáním, Aliens: Colonial Marines budou za nedlouho finišovat (vydání v únoru 2013) a co potom? O Furious 4 víme. O Borderlands 3 nevíme, ale není to nepravděpodobné. Nový Duke Nukem je tak na next gen celkem jistota.

Nejnovější články