Planet Coaster je odpověď tvůrců Elite na RollerCoaster Tycoon World od Atari
zdroj: tisková zpráva

Planet Coaster je odpověď tvůrců Elite na RollerCoaster Tycoon World od Atari

26. 1. 2016 19:13 | Preview | autor: Honza Konfršt |

Tvůrci z Frontier Developments se možná soustředí hlavně na vývoj Elite: Dangerous, ale zároveň si otvírají zadní vrátka pro další fungování v podobě budovatelské strategie Planet Coaster. V podstatě jde o duchovního nástupce série RollerCoaster Tycoon od Chrise Sawyera a právě Frontier Developments (RollerCoaster Tycoon 3 plus datadisky), který ve své podstatě přináší totéž, jen ve 3D zpracování a s podporou vymožeností moderní doby včetně sdílení šílených horských drah a jiných výtvorů v rámci komunity. A samozřejmě bez názvu RollerCoaster Tycoon, pod kterým Atari připravuje podobnou hru RollerCoaster Tycoon World.

V následující trojici dokumentů tvůrci vysvětlují různé aspekty vývoje hry, potažmo své záměry a konkrétní herní mechanismy Planet Coaster. Dozvíte se například, že zábava celého davu začíná u zábavy jedince, nebo jak sdílet své vlastní výtvory s komunitou dalších hráčů.

zdroj: Archiv

Celkem zvrhle může někomu znít myšlenka o vysávání peněz z kapes návštěvníků. Je však třeba mít na paměti, že cílem hry je pobavit a uspokojit zákazníka, který za to své bankovky z peněženky velmi rád vytáhne. Vedle toho se první video soustředí na vysvětlení fungování simulace davu, inteligenci lidí a na systém hledání cest.

zdroj: Archiv

Druhé video se věnuje kreativní činnosti hráče, tedy hlavně budování. Stavět lze celou řadu objektů – domy, ploty, dráhy, atrakce, lampy a další. Stejně tak lze prakticky všechno upravit včetně umístění lamp, keřů či úhlů položených zdí. Návštěvníci to buď ocení, nebo ne. Podstatné je, že fantazii hráče tvůrci nekladou přehnané meze, mohou tak klidně prohnat horskou dráhu i stodolou, když si myslí, že to lidi zaujme natolik, aby za to vysolili požadovaný obnos. Přetvářet lze samozřejmě i terén, aby v kombinaci s atrakcemi tvořil zábavní park, kde se mají návštěvníci cítit dobře.

Poslední video se věnuje právě vytváření tratí, které budujete blok po bloku, což umožňuje koncipovat skutečně šílené záležitosti - stejně jako v RollerCoaster Tycoon sérii. Však se podívejte sami, že Planet Coaster připomíná 3D verzi zmíněné série budovatelských strategií.

zdroj: Archiv

Kreativní hráči se tedy mají v Planet Coaster zjevně nač těšit, což platí i o fanoušcích série RollerCoaster Tycoon. Pokud se mezi ně řadíte, nebo nemůžete odolat možnost stavět virtuální zábavní park podle svých představ co nejdříve, pak si na stránkách hry můžete zaplatit za pořádný ranec peněz (50 liber!) přednostní přístup do alfa verze hry (až bude k dispozici). Své peníze ale můžete utratit i za předobjednávku hry a jiné bonusy včetně místa zaměstnance zábavního parku, který nikdy nedostane padáka...

Nejnovější články