PlayerUnknown’s Battlegrounds je experimentem traumatizovaného milionáře
zdroj: tisková zpráva

PlayerUnknown’s Battlegrounds je experimentem traumatizovaného milionáře

18. 7. 2019 10:45 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Čtvrtá sezóna kdysi nejpopulárnější battle royale PlayerUnknown’s Battlegrounds se blíží a spolu s ní vystrkuje růžky něco, co byste od PUBG možná nečekali: příběh. Nové video vysvětluje, proč se vlastně do různých ostrovních arén pravidelně snášejí desítky hráčů a bojují na život a na smrt. A může za to válka.

Ostrov Erangel, vůbec první mapa v PUBG, byl v šedesátých letech dějištěm nemilosrdného masakru. Civilní obyvatelstvo bylo vyhlazeno kobercovým bombardováním a pozemní invazí a jediný, kdo přežil, byl malý chlapec. A tahle skutečnost, fakt, že jako jediný dokázal uniknout kulkám a bombám, mu dodala sílu. Sílu stát se bohatým a změnit svět.

Chlapec tehdy objevil sám sebe v ruinách svého vyhořelého světa a teď, jako starý muž, chce nabídnout tu možnost i ostatním. Proto svůj bývalý domov přetvořil na bojiště. Otázka je, jak ho napadlo vítěze odměnit zrovna kuřecí večeří, ale o tom se trailer nezmiňuje.

zdroj: Archiv

Nová čtvrtá sezóna, která vypukne 24. července, se obecně hodně soustředí právě na Erangel. Dojde totiž k velkému updatu, který na už poněkud zastaralé mapě vylepší některé prvky včetně vizuálu a dodá odkazy právě na dávné válečné operace. Čekejte zrezivělé tanky, sestřelené bombardéry, opuštěné bunkry a další pamětihodnosti.

Čtvrtá sezóna přináší i další Survivor Pass, místní verzi klasického battle passu, v níž si můžete hraním odemykat různé odměny (a ty odměny jsou lepší, pokud si připlatíte za elitní verzi). Pass se tentokrát bude soustředit zase na ten Erangel a na jeho pohnutou minulost.

zdroj: Archiv

Čtvrtá sezóna tedy začíná už příští středu a končí 15. října. Spolu s jejím začátkem dorazí i patch, který se jako obvykle zabývá likvidací nějakých těch bugů a balancováním zbraní – a tentokrát poprvé i vozidel. PUBG už jsem nějakou dobu nehrál, tak netuším, jestli to bude mít reálný efekt, ale například motorky teď mají žrát o 50 % víc paliva.

Seznam všech změn najdete zde.

Nejnovější články