Plošinovka Cyber Chicken skládá poctu osmdesátkám a naráží na současné trendy
zdroj: tisková zpráva

Plošinovka Cyber Chicken skládá poctu osmdesátkám a naráží na současné trendy

25. 11. 2016 12:37 | Preview | autor: Adam Homola |

Role slepic ve hrách je obvykle nevděčná a málokdy se pro ně najde jiné využití, než je virtuální kopání, zabíjení, nebo prostě jen dekorace prostředí. To není příklad novinky Cyber Chicken, která se teď objevila na Steamu a slibuje netradičně pojatou akční plošinovku s kybernetickou slepicí v hlavní roli.

Cyber Chicken je ve svém jádru 2,5D hopsačka zasazená do dystopického New Yorku v budoucnosti, kde na každém kroku vidíte buď poctu akčním hrdinům a stereotypům osmdesátých let, nebo narážky na aktuální korporace a dění ve světě. Najdete tu tak reklamy a loga na The Fakebook, Big Bucks Coffee, Pear Computing, Instaham, narážky na Donalda Trumpa a podobné věci.

V podobně laděné hře by tradiční zbraně působily jako pěst na oko, a tak tu místo klasické brokovnice najdete sawed-off howitzer, plamenomet s napalmem, dvě termonukleární Uzi, nebo třeba Magnum 357000.

zdroj: Archiv

Vedle střílení budete v Cyber Chicken i poskakovat po poměrně tmavých úrovních, k čemuž vám dopomohou speciální schopnosti jako je dvojitý skok, výpad, silné dupnutí do země, nebo skákání ze zdí. Schopnosti, stejně jako zbraně, si lze v průběhy hry vylepšovat skrze pětačtyřicet různých vylepšení, která najdete v automatech Big Bucks.

Jen si musíte dát pozor, abyste při nákupu vylepšení nezašli do mínusu a když už se tam dostanete, abyste dluh zaplatili včas. Pokud se vám to nepovede, přijde vymahač, a nejen že vás zabije, ještě vás obere o všechna vylepšení. Cyber Chicken vás na Steamu vyjde na 15 eur a najdete ho pod tímto odkazem.

Nejnovější články