Po Paragonu končí i MOBA Gigantic, vývojáři zavřou servery na konci července
zdroj: tisková zpráva

Po Paragonu končí i MOBA Gigantic, vývojáři zavřou servery na konci července

2. 2. 2018 14:29 | Preview | autor: Adam Homola |

„Another one bites the dust,“ jak by řekla jedna legenda. Nedávno jsme tu měli oznámení o zavření Paragonu, teď končí další z řad MOBA her, Gigantic. Na tom pracovali a technicky vzato stále pracují vývojáři ze studia Motiga, kteří svému dítku vypnou servery na konci července.

Tvůrci děkují komunitě a zároveň jí dávají na posledních pár měsíců všechny hrdiny, včetně toho posledního jménem T-Mat, zadarmo. Netřeba tak nic kupovat, a už ostatně ani nemůžete. Vývojáři totiž zrušili možnost nakupování Rubies i Hero Packs.

Pokud nějakou tu herní měnu nastřádanou máte, můžete se vydat do tamního obchodu a nakoupit si co hrdlo ráčí za nové, snížené ceny. Vstřícné gesto, nicméně do velmi štědrého kroku Epic Games, kteří všem hráčům Paragonu nabízejí vrácení peněz, to má pořád daleko.

Zavřít severy Gigantic prý nebylo zrovna jednoduché rozhodnutí, jenže vývojáři z Motiga i Perfect World několik posledních měsíců řešili, co s hrou udělat. Problém byl ve výsledku podobný, jako v případě Paragonu – příliš málo hráčů.

zdroj: Archiv

Hra jako taková opět špatná nebyla, ale zaujala pouze malé procento pravidelně hrajících lidí a tvůrcům se jednoduše nedařilo do hry nalákat (a pak tam udržet) větší množství hráčů. Při malém množství lidí tak nebyl vývoj dlouhodobě udržitelný a padlo nelehké rozhodnutí hru raději zavřít.

Tvůrci ještě prozradili, že aktuální stav hry prý moc neumožňoval vydávání opravdu velkých obsahových updatů, a i opravování bugů a přidávání dalších herních prvků bylo komplikovanější, než sami tvůrci čekali. V oficiálním oznámení navíc ještě nepřekvapivě mluví o přesyceném herním trhu.

Gigantic tak dojde na konec své cesty 31. července, kdy vývojáři definitivně zavřou servery.

Nejnovější články