Počet hráčů World of WarCraft opět stoupá a Blizzard rozdal datadisky zdarma
zdroj: tisková zpráva

Počet hráčů World of WarCraft opět stoupá a Blizzard rozdal datadisky zdarma

15. 10. 2014 14:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Podle počtů předplatitelů World of WarCraft bychom si mohli řídit hodinky. Tradiční cyklus, kdy v létě počet předplatitelů výrazně klesá, ale před vydáním datadisku zase stoupá, se opakuje i tentokrát. Necelý měsíc před vydáním datadisku Warlords of Draenor nasadili tvůrci na servery gigantický patch The Iron Tide a zároveň oznámili, že k 30. září 2014 se World of WarCraft mohla pochlubit 7,4 miliony předplatitelů. Proč chlubit? Protože posledně udávaný počet předplatitelů se pohyboval okolo čísla 6,8 milionů. Dobří holubi se zkrátka před vydáním datadisku vracejí, aby opětovně rozšířili uživatelskou základnu.

Na uvedených 7,4 milionech se pravděpodobně uživatelská základna WoW nezastaví - vydání Warlords of Draenor vyžene počet předplatitelů přes hranici osmi milionů hráčů a možná se přiblíží k devítce. Každopádně časy, kdy WoW pravidelně platilo 13 milionů hráčů jsou dávno pryč a je nad slunce jasné, že v příštím roce půjde počet předplatitelů zase dolů. Křivka dlouhodobého klesání je neúprosná a pokud Blizzard nezačne vydávat velké datadisky jednou ročně a obsahové patche každých pár měsíců, spadne počet předplatitelů velmi brzy k šesti milionům. Pořád jde však o numero, za jehož polovinu nebo ještě menší podíl by jiná západní onlineovka tradičního střihu zabíjela - obrazně řečeno.

zdroj: Archiv

Blizzard si též na vydání datadisku Warlords of Draenor připravil ještě jednu velice příjemnou věc: všem hráčům s existujícím WoW účtem daroval všechny předchozí datadisky. Stačí mít jen původní World of WarCraft a nic víc - po přihlášení na svůj Battle.net účet byste měli mezi svými hrami vidět nově i Burning Crusade, Wrath of the Lich King, Cataclysm a Mists of Pandaria.

Stačí si jen dokoupit Warlords of Draenor, zaplatit za herní čas a můžete vesele hrát nejnovější i všechen předchozí obsah, aniž byste za již vydané datadisky utratili jediný halíř. A pokud máte koupené třeba dva datadisky, zbývající dva dostanete rovněž zdarma. Žádný háček v tom jednoduše žádný není. Nemusíte se na váš účet přihlásit do vydání WoD, nemusíte si kvůli tomu WoD koupit, prostě najednou automaticky vlastníte všechny předchozí datadisky.

Patch Iron Tide do hry jinak přidává nový světový event Iron Horde Incursion, nové modely všech postav, vylepšené uživatelské rozhraní a asi milion úprav balancu a různých herních prvků. A to všechno přináší jen patch The Iron Tide. Datadisk Warlords of Draenor přidá do hry další hromadu nového obsahu, o kterém se podrobnosti dočtete tady nebo přímo na oficiálním webu datadisku. For the Horde!

Nejnovější články