Podrobný rozbor Marvel’s Avengers: mise, schopnosti hrdinů, RPG prvky
zdroj: tisková zpráva

Podrobný rozbor Marvel’s Avengers: mise, schopnosti hrdinů, RPG prvky

31. 10. 2019 12:50 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Kolem Marvel’s Avengers od Crystal Dynamics je stále velká spousta neznámých. Tápeme zejména v oblasti online kooperace, která se ale ani tentokrát nedočkala svého pořádného představení. Kreativní ředitel studia Noah Hughes přislíbil, že se vše potřebné o multiplayeru dozvíme zkraje příštího roku. A jako kompenzaci dostáváme nálož informací s videem osvětlujícím další části očekávaného akčního RPG.

Nové video není obyčejným trailerem, ale spíš sumářem toho, co od Marvel’s Avengers čekat (vyjma toho multiplayeru). Nejprve dostanete shrnutí příběhu, kterak se hrdinům poškodil Helicarrier, zničil San Francisko a uvrhl tak stín na všechny schopnostmi obdařené lidi na světě.

Následně se objevila společnost AIM, která ještě podpořila strach ze superhrdinů a začala proti nim bojovat roboty. Ale ani tato organizace není tak sluníčková, jak se tváří. Její tajné plány odhalí Kamala Khan (Ms. Marvel), pokusí se spojit rozvrácené hrdiny a zase jednou zachránit svět.

Novou základnu si vytvoříte z nefunkčního Helicarrieru, který se postupem kampaní bude vylepšovat. Ve velícím centru na vás čeká mapa, na které si budete vybírat další mise. Ty jsou rozdělené do dvou typů – hrdinské (Hero Missions) a válečná zóna (Warzone Missions).

zdroj: Archiv

Mise hrdinů jsou čistě singleplayerové a hrajete v nich za předem dané hrdiny. Slouží tedy k seznámení s postavami a jejich schopnostmi a samozřejmě posouvají příběh. Válečné mise můžete rovněž hrát sami, nebo v kooperaci až čtyř hráčů. Můžete si do nich vzít libovolného odemčeného hrdinu a jejich obsah se upraví na míru počtu hráčů a úrovni jejich hrdinů. I tyto mise posunou příběh kupředu.

V Marvel’s Avengers bude i multiplayer mimo příběhovou kampaň, který se zpřístupní hned po odehrání úvodní mise A-Day, ale tvůrci varují před jeho brzkou návštěvou, protože si tak vyzradíte části příběhu. Každopádně vývoj vašich postav se přenáší mezi všemi módy hry.

Z videa se ještě dozvídáme bližší informace o postavách a jejich dovednostech. Každý hrdina bude jedinečný a věrný svému předobrazu. Iron Man létá a střílí, Thor se ohání kladivem a Black Widow elegantně mlátí nepřátele. Avšak každého hrdinu si můžete dále upravit na míru.

zdroj: Archiv

Za zdroje odemykáte nové vybavení, je zde strom dovedností, specifická komba, heroické a signature pohyby. V Crystal Dynamics se snaží, abyste se při hraní cítili jako unikátní hrdina, čehož tedy z jedné části dosáhnete skrz RPG prvky a z druhé skrz obleky.

Počítejte se vzhledy vycházejícími z celé historie Marvelu, ale nebudou chybět ani úplně nové, vytvořené čistě pro účely hry. V tomto bodě Noah Hughes zdůrazňuje, že v Marvel’s Avengers nebudou žádné loot boxy ani pay-to-win. Za reálné peníze si koupíte jen nové oblečky, které nemají žádný vliv na hru.

A stále platí, že se Marvel’s Avengers dočká nového obsahu napříč roky po vydání hry (noví hrdinové, mise...), přičemž vše bude pro majitele základní hry zdarma.

Do záchrany světa se pustíte 15. května na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One. Pokud si hru předobjednáte, dostanete přístup do bety, která na PS4 poběží o 7 dní dřív.

Nejnovější články