Pohyb sekáním, sekání pohybem? To je plošinovka Shadow Bug v kostce
zdroj: tisková zpráva

Pohyb sekáním, sekání pohybem? To je plošinovka Shadow Bug v kostce

28. 7. 2017 9:00 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Co byste udělali vy, kdyby se po vašem milovaném lese začaly prohánět tanky a temní nepřátele pocházející z ďábelské továrny, jejíž soukolí devastují zdejší přírodu? Jeden malý brouček se s hrozbou rozhodl vypořádat po svém. V ninja stylu. A říká si Shadow Bug.

Shadow Bug je v zásadě běžná plošinovka s poměrně neobvyklým soubojovým mechanismem. Ale než se k němu dostaneme, pozastavme se u grafické stránky, protože ta je konec konců to první, co by vás na hře mohlo zaujmout.

Zdejší svět totiž hraje krásnými barvami. Tedy alespoň pozadí světa, protože jeho popředí, vaše dějiště, s ním svojí čistě černou barvou zajímavým způsobem kontrastuje. Svým způsobem to tak připomíná výtečnou plošinovku Limbo, byť zde se hraje na mnohem zábavnější notu.

zdroj: Archiv

Teď už se ale přesuňme k tomu souboji, který hraje absolutní prim. Souboj se zde totiž rovná pohybu. Přestože umíte běhat po svých, značnou část svého putování budete trávit pohybem skrze nepřátele. Je to totiž jediný způsob, jak se jich zbavit. Vyskočit, seknout, odrazit se k dalšímu, seknout, odrazit se k dalšímu a rázem jste několik metrů nad zemí.

Že vám to něco připomíná? Já si hned vzpomněl na nejúžasnější plošinkovku, se kterou jsem kdy měl tu čest – Ori and the Blind Forest. Tam jste čas od času museli využít právě tento mechanismus. Počkat, až po vás pavouk vystřelí svůj sliz, od kterého se můžete odrazit a pavouka sejmout.

Shadow Bug je to ale v podstatě jediný mechanismus, kterým se protloukáte celkem 36 úrovněmi. Samozřejmostí jsou nějaké ty logické hádanky související s ozubenými koly, a dostane se i na šest soubojů s bossy. Hru si můžete pořídit za 5 euro na Steamu a mobilních zařízeních s Androidem a iOS. Na mobilních zařízeních naleznete i Shadow Bug Rush, v podstatě endless runner verzi plnohodnotné hry, která je zcela zdarma.

Nejnovější články