“Point & geek” adventura Randal’s Monday se ohání odkazy na geekovskou kulturu
zdroj: tisková zpráva

“Point & geek” adventura Randal’s Monday se ohání odkazy na geekovskou kulturu

31. 1. 2014 18:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Minulý rok oznámená adventurka Randal’s Monday je za vodou - vývojáři z Nexus Game Studios se dohodli s Daedalic Entertainment a společně už stanovili i předběžný termín vydání. Hru bychom měli očekávat ve třetím kvartále letošního roku na PC. Pokud vám náhodou oznámení hry uteklo, tak vězte, že Randal’s Monday je samozvaná point & geek adventura, která se bude točit kolem geekovské kultury 90. let a po roce 2000.

Hlavním hrdinou je Randal, který je tak trochu kleptoman a sociopat. Randal se po divoké party probudí s příšernou kocovinou a s peněženkou i snubním prstenem svého kamaráda. Prsten prodá, kamarád spáchá sebevraždu a Randal je odsouzen, aby prožíval stejný pondělek pořád dokola, dokud nezíská prsten zpátky.

Jen o hledání zásnubního prstenu hra ale nebude. Randal's Monday má být prošpikovaná černým humorem a odkazy na geekovskou kulturu, klasické point and click adventury, různé seriály z osmdesátých a devadesátých let, filmy apod. O úrovni geekovského humoru a odkazech si můžete udělat představu už z videí a obrázků, kde je k vidění například něco, co by mělo být asi Chewbacca navlečený v úboru ze Star Treku.

...

Doufejme jen, že se bude například v dialozích skrývat nějaký inteligentní vtip, protože navléct postavu ze Star Wars do obleku ze Star Treku působí tak trošku lacině... Ale uvidíme jak se s tím tvůrci poperou a do jakého kontextu chudáka Chewbaccu zasadí. Hra se bude rozkládat na ploše sedm kapitol a sama o sobě asi zas tak dlouhá nebude - tvůrci totiž v tiskové zprávě říkají, že herní čas bude hodně záviset na tom, jak moc budete ochotní lovit všechny ty odkazy a skryté narážky na geekovskou kulturu.

Klasických adventurních obrazovek bude být ve hře přes čtyřicet a mělo by se v nich pohybovat přes padesát postav. Odkazů na geekoviny by měly být prý tisíce. A ano, ve hře budou i zombíci. Jestli vás Randal’s Monday zaujala, tak koukněte do galerie nebo na videa, kde najdete i making of a několik trailerů.

Nejnovější články