Pokračování divoké mexické akční hopsačky Guacamelee! vyjde už v srpnu
zdroj: tisková zpráva

Pokračování divoké mexické akční hopsačky Guacamelee! vyjde už v srpnu

26. 7. 2018 11:23 | Preview | autor: Adam Homola |

Recenzi na první Guacamelee! byste na Games bohužel hledali marně, ale vězte, že tahle trhlá akční hopsačka s divokou stylizací mexického folklóru si své publikum našla a v médiích sklízela jedno vysoké hodnocení za druhým. Po pěti letech od vydání prvního dílu se v tamním světě objevila nová hrozba, a tak se musí hlavní hrdina vrátit z důchodu, oprášit své schopnosti proměny ve slepici a nakopat všem nepřátelům zadek.

Guacamelee! 2 vychází na PC a PlayStation 4 už 21. srpna a ve svém jádru bude stavět na skvělých základech prvního dílu. Opět tedy půjde o plošinovku s četnými akčními pasážemi okořeněnou žánrem metroidvania a opět budete mít možnost proměnit se ve slepici. Jen ji tentokrát nevyužijete pouze na prochází těsných prostor, protože v drůbeží formě budete moct i bojovat.

Podle dostupných informací by se dalo celé Guacamelee! 2 shrnout do klasického klišé, kdy je všechno větší, všeho je víc a každý kousek hry je propracovanější. Alespoň tak to všechno zatím zní, takže se můžete těšit na řadu nových schopností a pohybů, které využijete nejen v soubojích, ale také při hopsání.

zdroj: Falcon

Své vlastní schopnosti má hlavní hrdina, jeho slepičí verze i nepřátelé. Ti jsou částečně noví a částečně se vrací několik starých známých. Celkem byste měli očekávat hromadu nových cílů, které vás potrápí jak ve světě živých, tak ve světě mrtvých.

Ostatně na přiloženém videu se už můžete podívat na stylové vlny, které neustále mění části obrazovky a úrovně a přepínají celé prostředí mezi oběma světy. A opět nejde jen o vizuální pozlátko, ale něco, s čím musíte počítat v soubojích i při hopsání.

Co zůstává při starém, je možnost kooperativního hraní. Guacamelee! 2 můžete odehrát celé sami, nebo taky v lokální kooperaci s až třemi dalšími hráči. S nimi (anebo bez nich) se budete moct prohánět po mnohem větších mapách s tunou skrytého a volitelného obsahu.

Guacamelee! 2 tak vypadá minimálně stejně našlapaně a sympaticky, jako před pěti lety jednička. Jak to celé dopadne, uvidíme už brzy - 21. srpna na PC a PlayStation 4.

zdroj: Archiv

Nejnovější články