Pokračování výborné strategie Steel Division se přesouvá na východní frontu
zdroj: tisková zpráva

Pokračování výborné strategie Steel Division se přesouvá na východní frontu

25. 7. 2018 18:30 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Loni se váleční stratégové a milovníci druhé světové války dočkali dalšího kvalitního kousku od Eugen Systems. Vašek dal Steel Division: Normandy 44 v recenzi devítku a pochvaluje si v ní vyváženost mezi zpracováním reality a celkovou zábavností. Nová strategie od zkušených Francouzů (série Act of War a Wargame) se zjevně zalíbila spoustě hráčů, protože studio i přes interní problémy oznamuje pokračování s prostým názvem Steel Division 2.

Přestože název hry už neindikuje nic o jejím zasazení, rok 1944 zůstává. Steel Division 2 se totiž odehrává jen několik málo týdnů po původní hře. Normandie ale musela skutečně pryč, jelikož opouštíme západní frontu a přesouváme se na východ, kde se bojuje o velké kusy území mezi Němci a Sověty.

Konkrétně se připravte na operaci Bagration. Ta odstartovala sérii soustředěných útoků, které dovedly Rudou armádu po pěti týdnech z Běloruska až k branám Varšavy. Celkem 17 divizí Wehrmachtu bylo rozprášeno a Německo se začínalo obracet na lopatky.

zdroj: Archiv

Steel Division 2 z hlediska obsahu vykřikuje samé superlativy. Stovky hodin ve válečné zóně můžete strávit o samotě, s přáteli v kooperativním multiplayeru nebo krev na krev s lidskými protivníky, třeba v režimu 10 na 10.

Celkem na vás čeká 25 map, 600 různých jednotek, překopaný soubojový systém a upravený engine. Nejimpozantněji ale zní nový mód nazvaný kostrbatě Gigantic Strategic Dynamic Campaigns. V něm dostanete pod kontrolu tisíce mužů, kteří pod vaším velením svedou bitvy na mapách zhotovených 1:1, z nichž ty největší dosahují úctyhodných 15 tisíc kilometrů čtverečních.

„Každý tah se rovná polovině dne, kdy hráč připravuje svoji strategii a plánuje další střety, zatímco se stará o své jednotky a jejich zásobování. Budoucí velitelé budou schopni velet celým armádám i menším praporům složeným z tisíců mužů,“ chlubí se Eugen Systems v tiskové zprávě.

Steel Division 2 zdroj: tisková zpráva

Pokračování Steel Division 2 zní rozhodně slibně, ale zajímalo by mě, jak to nakonec dopadlo se stávkujícími vývojáři. Ti o sobě dali poprvé vědět v únoru a naposledy v dubnu, aniž bychom se dozvěděli o výsledku nepříjemného procesu. 21 vývojářů si stěžovalo na podmínky ve studiu, zpožděné výplaty a tak podobně.

Vzhledem k tomu, že se pracuje na nové hře, buď všichni zůstali v práci po nějaké dohodě, nebo si studio Eugen Systems našlo nové pracanty. Anebo od obojího trochu. Oznámení dvojky by koneckonců mohlo vést k opětovnému vytáhnutí této kauzy na světlo. Uvidíme, počkáme si, není kam spěchat. Steel Division 2 totiž zatím nemá žádné oznámené datum vydání.

Steel Division 2 zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články