Pomozte hrami znuděnému Jeffovi zachránit Pixelverse v bláznivé adventuře Jengo
zdroj: tisková zpráva

Pomozte hrami znuděnému Jeffovi zachránit Pixelverse v bláznivé adventuře Jengo

18. 4. 2018 14:14 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Oldschoolová point-and-click adventura Jengo si žádá vaši pozornost v právě probíhající crowdfundingové kampani na Figu. A dělá to vážně originálním způsobem. Nepopisuje totiž sebe sama, ale vás, hráče. Protože to vy jste Jeff – všech her znalý pařan, kterého není snadné zaujmout. Jeff se rozhodne najít dokonalou hru, která by opět rozvášnila jeho vyhaslé srdce. Ale jak už to tak bývá, cíl zachránit sebe se mění na záchranu světa.

Jeff na své smutné pouti vyprahlou pouští dojde až na samotný okraj Pixelversa, do posledního městečka Old Meta. A co zde nevidí. Nebesa nad touto dírou světa ozařuje podivná trhlina, která pomalu pohlcuje nejbližší okolí a ze které do Pixelversa pronikají podivná stvoření bez obličejů.

Svět je v obrovském nebezpečí a zachránit ho dokáže pouze Jeff, samozvaný mistr myši a klávesnice (kolují zvěsti, že to umí i s gamepadem, ale znáte to… PC Master Race!). Jengo je esenciální adventura odkazující na doby dávno minulé, kdy vám k ovládání hry stačilo jen najet na něco myší a kliknout.

zdroj: Vlastní

Jeff je vaše loutka, která udělá cokoliv, co jí přikážete. Klidně i zemře. Nesčetněkrát. Na tisíce způsobů. A vypadá to, že to bude docela švanda. Ale až vás pokusy na nefunkční voodoo panence omrzí, pustíte se do klasického klikání na vše možné v okolí, řešení puzzlů a rozmlouvání s podivnými karikaturami, které asi představují lidskou rasu.

Jengo je projekt pouhých dvou vývojářů, kteří si pro vás připravili šílené video níže. I když hra ze záběrů vypadá docela finálně, stále není hotovo a je potřeba finanční injekce od vás a investorů na Figu. V době psaní článku je vybrána pětina z požadované částky 140 tisíc dolarů, přičemž zbývá ještě 36 dní do konce kampaně. Příspěvky začínají na 20 dolarech s digitální edicí hry jako odměnou, která by měla dorazit v prvním kvartálu příštího roku.

Nejnovější články