Porvěte se s kamarádem o dějová rozhodnutí v mlátičce Samurai Riot
zdroj: tisková zpráva

Porvěte se s kamarádem o dějová rozhodnutí v mlátičce Samurai Riot

7. 9. 2017 17:36 | Preview | autor: Patrik Hajda |

V Japonsku už se zase válčí. Tentokrát jde o občanskou válku mezi přívrženci tradice a moderní stranou. Vás si do svých řad najal mistr, abyste jednou provždy ukončili masivní krveprolitím ještě masivnějším krveprolitím. Protože potřebujete peníze, souhlasíte s bojem proti revoltujícím rebelům, ale kdo ví… Budoucí dění může změnit váš názor, zradíte svého mistra a přejdete na druhou stranu. Mlátička Samurai Riot staví řež do stejné roviny s příběhem.

Do 2D prostředí Japonska se můžete vrhnout buď jako ctěný samuraj Tsurumaru, který kromě mistrného zacházení s katanou disponuje i sadou granátů, nebo jako ne moc oblečená Sukane, ninja s tajuplnou minulostí tajné agentky, kterou na každém kroku doprovází věrná liška. S jednou z těchto postav můžete projít celou hru, ale tím byste se ochudili o pravou podstatu Samurai Riot - kooperaci.

Obě postavy jsou navržené tak, aby se svými herními styly navzájem doplňovaly při kosení zástupu nepřátel. Kooperace v tomto případě není jen o lepším pocitu z přítomnosti kamaráda na gauči, který obvykle vydává mnohem větší hluk při hraní, než když u hry ani nedutáte. Samurai Riot monitoruje vaše společné snažení a na jeho základě vás patřičně odměňuje.

zdroj: Archiv

Má smysl zaútočit na obrovského sumo bosse naráz, protože tím vyvoláte speciální kombo útok udělující mnohem větší zranění. Má také smysl stát za svým parťákem jako podpora a rozhodně má smysl stát k sobě zády a rozdělit si nepřátele napůl. Vždy dostanete nějaký boost za správně odvedenou kooperaci.

Ale i ta nejvěrnější přátelství se ve vypjatých situacích otřesou v základech. V tomto případě vás může rozhádat příběh. Na ten je ostatně kladen velký důraz a skládá se ze spousty opravdu důležitých rozhodnutí, která vedou směr dějové linky k jednomu z osmi různých konců. Když hrajete sami, tak není až takový problém odsoudit stovky lidí k záhubě za účelem zvítězení ve válce, ale když hrajete s kámošem, který se radši vzdá vítězství ve prospěch klidu na duši, máte problém.

Nemůžete prostě říct: „Pravdu mám já! Je to moje hra, moje PC a můj dům!“ a odkliknout požadovanou odpověď. Každý si zvolíte jednu z možností a když se neshodují, postaví vás Samurai Riot do jedné arény proti sobě. Poražený odchází se sklopenýma ušima, zatímco vítěz si prosadí svou.

Vypadá to, že jak v bojích, tak i v příběhu vás hra nutí ke komunikaci, domlouvání se na útocích a probírání následků vašich činů. Zároveň vás hra svými osmi konci vybízí k znovuhratelnosti a podporuje to i odemykatelnými školami bojových umění, které dále vylepšují vaše postavy (více životů, dvojitý skok, vyšší zranění plošných útoků…). Plnohodnotné dohrání hry se vším všudy má zabrat úctyhodných 60 hodin. Samurai Riot vychází již 13. září na Steamu za 15 eur.

zdroj: Archiv

Nejnovější články