Pošlete roboty do křemíkového nebe v tuzemské herní jednohubce Die in Style
zdroj: tisková zpráva

Pošlete roboty do křemíkového nebe v tuzemské herní jednohubce Die in Style

29. 12. 2015 14:15 | Preview | autor: Petr Poláček |

K práci patří i zábava, aby se dělník nezbláznil. Když tedy Továrna budoucna (Future Factory) přes svátky stojí, vymysleli tvůrci z československého studia Fun 2 Robots pro zaměstnance aktivitu, která pobaví nejenom je samotné, ale snad i hráče s Android mobily a tablety. Stačí si zdarma stáhnout hru Die in Style, ve které vybuchují roboti, robo-obecenstvo bouří a hráč si v krátkých úrovních láme hlavu nad tím, aby vyřešil hádanku co nejdříve a získal maximum bodů na pořízení jiného robota nebo bomby, která jej má poslat do křemíkového nebe. Samozřejmě stylově!

Die in Style je výsledkem tvůrčího sprintu, který tvůrci z Fun 2 Robots předvedli před a přes svátky. Z několika spánkuprostých dní vznikla hra s ručně kreslenou grafikou, ve které musí hráč v sérii úrovní navádět různé druhy padajících bomb tak, aby nebohé roboty odpalovaly správným směrem. Robot by měl během svého posledního letu proletět všemi vytyčenými kruhy, což často znamená počítat s celou řadou odrazů od stěn, buzarů a jiných překážek. Die in Style je tedy puzzle hra, protože nasměrovat bombu a tím pádem i robota vyžaduje dobré oko, odhad, štěstí a samozřejmě ze všechno nejvíce trénink v podobě opakování úrovní. S ohledem na fakt, že odpal robota je otázkou několika vteřin, není problém zkoušet levely pořád dokola.

Die in Style nabízí celkem 24 úrovní a sadu robotů a bomb s odlišnými vlastnostmi, které si postupně odemykáte/kupujete za získané penízky. Čím rychleji a stylověji jednotlivé levely absolvujete, tím více peněz získáte. Die in Style je typická zábava na pár minut kdekoli, která vznikla jako experiment za pár dní a bezesných nocí, ale pokud o ni hráči projeví zájem, plánují tvůrci hru vylepšovat. Každé dva týdny chtějí vydat 6 nových úrovní, v plánu je plná podpora Google Play (profil, achievementy, žebříčky) i rozšíření palety grafických a zvukových efektů, potažmo přidání nových robotů a bomb.

Z anoncovaných vylepšení však zní nejzajímavěji podpora rag-doll fyzicky pro odpálené roboty. Současná verze fyziky ve hře totiž působí poněkud kostrbatě a rovněž ovládání by mohlo být svižnější – více responzivní. Přesto je Die in Style povedený experiment, který nabídne za nulovou investici pár desítek minut zábavy, která je na začátku odpočinková, ale později přituhuje. Přesvědčit se můžete sami, když si hru stáhnete.

Nejnovější články