Postavy v Kingdom Come dabuje přes 50 herců v čele s Brianem Blessedem z Černé zmije
zdroj: tisková zpráva

Postavy v Kingdom Come dabuje přes 50 herců v čele s Brianem Blessedem z Černé zmije

6. 4. 2017 18:15 | Preview | autor: Václav Pecháček |

Kdo z vás viděl přednášku Dana Vávry z GDS 2016 s názvem „Jak jsme točili Kingdom Come The Movie“, ten už asi ví, že v Kingdom Come: Deliverance se tedy příběhovými sekvencemi rozhodně nešetří. Čekají vás až 4 hodiny cutscén a desítky hodin hlášek, takže není divu, že na to bylo potřeba víc než 50 herců – mezi nimi i jedno eso, byť poněkud přestárlé, a to konkrétně legendární Brit Brian Blessed, známý třeba ze seriálu Černá zmije. Jeho samotného i zbytek osazenstva představuje nový video update.

Natáčení Kingdom Come bylo zřejmě téměř pro všechny novou zkušeností. Jak pro vývojáře ze studia Warhorse, kteří si „doma“ postavili vlastní studio pro motion capture, tak pro herce přinucené navléknout na sebe směšné černé trikoty a mlátit se po hlavě pěnovými tyčemi. Z rozhovorů však vyplývá, že si to všichni náležitě užili.

Samozřejmě muselo pomoci, že mnozí z nich již mají s herním průmyslem zkušenosti – ať už Blessed, vypravěč v Rome: Total War, tentokrát v roli inženýra Konráda Kyesera, nebo Tom McKay, zodpovědný za hlas hlavního hrdiny Jindřicha, který si vysloužil ostruhy v RPG Venetica.

Ačkoli jim jejich vlastní domácí studio leccos umožnilo, v lecčems naopak vývojářům nadělalo vrásky. Tahle technologie například nemá ráda, když se herci dotýkají jeden druhého. No jo, jenže při simulaci bojového střetnutí je přece škoda každé rány, která padne vedle! Na videu je ovšem krásně vidět, jak se herci naučili svůj úder zastavit před dopadem, a jak se popasovali i s dalšími limitacemi, například s neexistencí kulis, na které zírají jejich postavy ve hře.

zdroj: Archiv

Do příběhové části Kingdom Come: Deliverance rozhodně tvůrci vložili spoustu práce. Teď je ještě potřeba, aby do sebe jednotlivé části zapadly, a hlavně aby se to celé dobře hrálo. Pak teprve se všechny ty desítky hodin psaní a natáčení bohatě vyplatí.  

Nejnovější články