Pouštní prostředí v Conan Exiles zchladí velké rozšíření The Frozen North
zdroj: tisková zpráva

Pouštní prostředí v Conan Exiles zchladí velké rozšíření The Frozen North

4. 8. 2017 12:47 | Preview | autor: Adam Homola |

Když se řekne Conan Exiles, může se vám vybavit ledasco. Někomu tabu bořící editor pánského přirození, jinému zase poměrně monotematické herní prostředí. Conan doposud sázel především na vyprahlou poušť, což blížící se update radikálně změní. Poušť sice i nadále zůstane, ale na severu dostane bratříčka v podobě zasněžených mrazivých lokací. Ty do hry přidá zatím největší update jménem The Frozen North.

Sami vývojáři FunComu nazývají The Frozen North jako počátek druhé fáze předběžného přístupu hry. Na sever se budete moct vydat už 16. srpna, a to jak na PC, tak na Xbox One, kde se hra vůbec poprvé objeví v programu Game Preview. Severské rozšíření bude pro všechny majitele Conan Exiles dostupné zcela zdarma formou updatu a vedle nafouknutí velikosti světa o cca 70 procent přidá také několik velkých novinek.

V jejich čele je bezpochyby nový systém počasí, tak trochu inspirovaný The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Jinými slovy, pokud budete v poušti, budete na sobě chtít mít pouze lehké a vzdušné oblečení. Mrazivý sever si zase vyžádá husté kožešiny a ideálně pokrytí prakticky celého těla.

zdroj: Archiv

Jestliže budete počasí ignorovat a v poušti chodit navlečení od hlavy až k patě, zatímco na severu budete pobíhat v rouše Adamově, čekají vás příslušné následky. Své následky bude mít i pití alkoholu, který můžete v The Frozen North mimochodem také vařit. Pár doušků pálenky vás na severu zahřeje, ale všeho s mírou. Stačí pár panáků navíc a jistě si dokážete představit, co se stane.

Rozšíření do hry přidá také nové mechaniky jako je vaření, včelaření a chytání ryb pomocí pastí, jak už ostatně názorně předvádí tvůrci na přiloženém videu. Chybět nebude ani nové náboženství a gigantický obr Ymir. Vedle toho vylepšili vývojáři také řadu stávajících systémů včetně soubojů a umělé inteligence, plus opravy spousty bugů a různých detailů.

Conan Exiles tak už 16. srpna dostane obrovskou dávku obsahu, což populární a úspěšnou hru jen posouvá blíž a blíž k vydání plné verze. Té bychom se měli dočkat už v prvních měsících příštího roku, a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články