Před týdnem vydaná H1Z1 najednou přechází na model free to play
zdroj: tisková zpráva

Před týdnem vydaná H1Z1 najednou přechází na model free to play

9. 3. 2018 10:46 | Preview | autor: Adam Homola |

Historie se, zdá se, opakuje. Nejdřív se všichni honili za WoWkem, pak přešli na free to play, pak řada z nich skončila. Teď se všichni honí za PUBG, nebo teď už možná spíše za Fortnite, a už tu máme první vlaštovku – vývojáři H1Z1 oznámili přechod hry na model free to play.

H1Z1 je dostupná zadarmo už teď, takže pokud vás zajímá, jak vypadá aktuálně dominantní žánr Battle Royale zase z trochu jiného úhlu pohledu, můžete si žhavou novinku, vydanou minulý týden, zahrát bez placení. H1Z1 sice vyšla 28. února 2018 v „plné“ či „hotové“ verzi, jakkoliv to dnes už tolik neznamená, ale na Steamu jste ji mohli v programu předběžného přístupu najít už od roku 2015.

Vydání „plné“ verze hry doprovázel velký update Auto Royale, kdy jste si mohli (podobně jako v GTA Online) vyzkoušet Battle Royale z pohledu řidiče. Ani ten ale rozhodně nenakopl počty hráčů do výšin, kde nyní kraluje dvojice Fortnite a Playerunknown’s Battlegrounds.

Hra je najednou zdarma, což asi nepotěší ty, co si ji nedávno koupili. I na ně ale tvůrci mysleli a nabízí alespoň nějakou cenu útěchy – balíček H1Z1 Appreciation Pack. Ten obsahuje Gasrunner Hoodie, Bloom Survivor T-Shirt, Splinter Camo ARV, 10 Victory Crates a 10000 Skulls.

Balíček dostanou všichni, co si hru koupili klidně i během předběžného přístupu. Jestliže jste si hru koupili v posledních dnech či týdnech, jsou vám vývojáři ochotní vrátit peníze. To bude probíhat podle standardních pravidel pro vracení peněz na Steamu a nejdřív byste tak měli projít přes zákaznickou podporu Steamu.

zdroj: Cinemart

Zajímavá, ne zrovna bezproblémová a hladká historie H1Z1 tak vydáním očividně neskončila. Takto rychlý přerod na model free to play je jen dalším z řady poněkud nestandardních tahů tvůrců. Vzpomeňme například na původní plány udělat H1Z1 jako free to play hru, nebo na King of the Kill.

Ten začal jako obyčejný herní mód, jen aby se z něj časem vyloupla samostatná hra. Z H1Z1: King of the Kill za peníze je teď ale zase jen H1Z1 a nově jej můžete hrát zadarmo. V žánru Battle Royale jako by to bez podobných veletočů skoro nešlo. I aktuálně populární Fortnite Battle Royale je ve své podstatě pouhým herním módem Fortnite. Samostatným, bezplatným módem jinak placeného Fortnite.

A zatímco začíná počet souběžně hrajících lidí Playerunknown’s Battlegrounds pomalu klesat a vývojáři připravují další mapy i ochranu proti takřka všudypřítomným cheaterům, Fortnite Battle Royale je nejstreamovanější a zároveň nejsledovanější hrou na Twitch.

Nejnovější články