Predátorův arzenál z Aliens vs Predator
zdroj: tisková zpráva

Predátorův arzenál z Aliens vs Predator

1. 1. 2010 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Po povinném zaučení se do tajů rasy vás čeká výsadek do džungle a hratelnost připomínající Splinter Cell.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Sci-fi střílečka Aliens vs Predator slibuje tři úplně rozdílné kampaně, které budou mít společný jen úvodní filmeček. V něm ve filmové sérii oblíbená postava Charlese Bishopa Weylanda náhodou narazí na starobylý chrám a přitom spustí jakýsi alarm, který na planetu urychleně nasměruje loď predátorů. Od tohoto bodu se budou odvíjet všechny tři příběhy. Jak se to celé bude hrát za predátora? Podle dojmů zahraničních kolegů tahle kampaň daleko nejvíc připomíná Sama Fishera ze série Splinter Cell, jen s pořádnou dávkou hororu navíc a samozřejmě viděnou z pohledu vlastních očí.

Než se pustíte do první mise, hra po vás bude požadovat splnění predátorských zkoušek, které vás naučí základnímu boji na blízko, rozlišování lehkých a těžkých útoků, krytí ran, střelbě z laserového kanónu na predátorově paži (zde jistě oceníte možnost automatického zaměřování cíle) nebo tichému a nepozorovanému stealth pohybu, který zajišťuje predátorův neviditelnostní štít. Zapnete ho jediným tlačítkem a od té chvíle bude váš hrdina neviditelný do té doby, než s ním provedete útočný pohyb - nebo dokud se nedotknete vody.

Pro úplnost dodejme, že predátor si v boji umí zapnout také své přenosné hi-tech reprobedny, ze kterých pak vyluzuje nejrůznější podivné zvuky - dost vzdálené jeho hekání, aby predátora neprozradily, a přitom dost podivné, aby vzbudily zájem okolo stojících mariňáků a vlákaly je tak do pasti.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
starší obrázky z hraní

Všechno tohle budete moci použít hned v prvním levelu kampaně, kde má predátor za úkol vlézt do mariňácké základny. Začnete skákáním vysoko v korunách stromů a postupným zabíjením všech vetřelců a lidí, kteří se vám připletou do cesty - ať už ladnými chvaty pro boj na blízko nebo třeba predátorovou pulzní puškou, ne nepodobnou té, kterou v lidské kampani bude třímat spolubojovnice Tequilla.

Aliens vs. Predator vyjde v únoru pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Vetřelčí úvod do Aliens vs Predator  [14.12.2009 16:16 - levis]
DirectX 11 trailer z Aliens vs Predator  [19.11.2009 16:16 - levis]

zdroj: Gamespot

Nejnovější články