Přehled novinek ve Wii U verzi Deus Ex: Human Revolution
zdroj: tisková zpráva

Přehled novinek ve Wii U verzi Deus Ex: Human Revolution

3. 4. 2013 15:47 | Preview | autor: Petr Poláček |

Na jednu stranu majitelům konzole Wii U přeju, že si budou moci zahrát ultimátní verzi předloňské hitovky Deus Ex: Human Revolution. Na druhou stranu jim všechna ta vylepšení a nové prvky závidím a doufám, že se jich dočkají i původní verze hry pro PC, PS3, Mac a X360. Jak už jsem psal nedávno, úprav nabídne Director’s Cut verze Human Revolution opravdu hodně a hráčské srdíčko by mně utrhlo, kdyby měly zůstat Wii U exkluzivní. Zatímco posledně se ale o všech změnách a úpravách psalo pouze rámcově, dnes si je rozebereme podrobněji a text doplníme i trailerem na Wii U verzi Deus Ex: Human Revolution.

Na první pohled nejviditelnější budou změny, které se dotýkají grafické a obecně technické stránky hry. Umělá inteligence by se měla chovat konzistentně a nepřekvapovat hráče výkyvy ve svém chování. Celý systém přerozdělování energie byl vybalancován, aby zejména při hře na nižší obtížnost umožnil hráčům použití většího množství augmentací a tím pádem i větší zábavu. Balanc systému se však dotkne všech obtížností hry, aby bylo jasno.

...

Po grafické stránce nabídne Wii U verze lepší nasvícení a lépe zpracovanou mlhu i stíny. V zásadě se prý dá říci, že vyšperkovaný vizuál, který jste mohli na vlastní oči zažít třeba v DLC The Missing Link, byl v případě Wii U verze aplikován na celou hru. S tím by snad na PC a konzolích také nemusel být problém, což? No, hodilo by se to.

Právě DLC Missing Link, ale i předobjednávková mise Tongs’s Rescue a obecně všechna další DLC a bonusy, budou součástí Wii U verze Human Revolution. V případě prvních dvou jmenovaných lze očekávat i kompletní integraci do příběhové linie. Ani byste neměli poznat, že jde o doplňující obsah z DLC.

V rámci obsahu, který Wii U verze nabídne takříkajíc navíc, je nejzajímavější komentář vývojářů k tvorbě jednotlivých aspektů hry přímo během hraní. Celkem jde o osm hodin materiálu! Pokud budete Human Revolution se zapnutým komentářem hrát, můžete se jistě těšit na celou řadu veselých historek z natáčení.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Pevnou součástí hry bude i průvodce/návod, který vám pomůže z bryndy kdykoli během hraní – dostanete se k němu z Neural hubu. Wii U verze samozřejmě obsahuje kompletní achievementy doplněné o kousky z DLC, součástí hry bude třičtvrtěhodinové making of video, zajímavě zní možnost vybrat si ze čtyř možností přednastaveného rozložení tlačítek (pamatovat se bude i na leváky), a pokud vám nevyhovuje angličtina, budete si hru moci zapnout zvuk i titulky v celkem pěti jazycích.

Zcela očekávaná je v případě Wii U verze implementace nových herních prvků, které využijí Wii U Gamepadu s displejem. Používat ho budete k hackování, k odstřelování ve dvou krocích (na displeji ovladače a na obrazovce), ale i k prohlížení toolkitů, což v původní verzi hry probíhalo v menu hry.

Radar bude ve Wii U verzi zobrazen na displeji ovladače a navíc půjde o hybrid radaru a 2D mapy z původní hry s více informacemi. Na displeji ovladače si do 2D mapy budete moci kreslit a psát poznámky a hinty. Na ovladač byl převeden náhled inventáře a při lootování se vám na displeji ovladače objeví detailní popis předmětů.

Výše uvedeným novinky a vylepšení nekončí. O předělaných soubojích s bossy už řeč byla. Nyní budou probíhat více v duchu celé hry, takže je budete moci řešit po svém díky předělanému layoutu bosáckých arén či levelů. Konečně bude možné bossáky zlikvidovat bez jediné vystřelené kulky, ale pokud je chce ustřílet, problém s tím hra mít rozhodně také nebude.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Wii U verze nabídne přepracované házení granátů s využitím Wii U Gamepadu, který Adamovi poslouží i k novému způsobu scanování objektů a osob v okolí, aniž by si tím zaplácnul výhled na hru na obrazovce televize. Nový herní mód New Game + vám umožní hrát kampaň znovu se všemi získanými augmentacemi a vybavením, zatímco infology budou obsahovat všechny informace (obrázky, text, videa) k danému objektu ve hře. Automaticky se začnou prohlížet, když na ně ve hře stoupnete a bude možné je sdílet s ostatními hráči v Miiverse.

Poslední novinkou Wii U verze, kterou zmíním je možnost hrát celou hru pouze na Wii U Gamepadu, což je příjemné, když nechcete blokovat televizi zbytku rodiny, popřípadě jde o vhodný způsob usínání :)

Termín vydání Deus Ex: Human Revolution Director’s Cut stále neznáme, ale znovu apeluji na tvůrce, vydejte prosím tuhle po všech stránkách vyšperkovanou verzi i na PC. Aspoň na PC. Zapřísahávám vás u všech herních svatých!

Nejnovější články