Preview městské akce This is Vegas
zdroj: tisková zpráva

Preview městské akce This is Vegas

13. 2. 2008 11:11 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Podrobně rozebíráme, čím bude third-person akce od Midway z města hříchu jiná než GTA.

Nedávno ohlášená městská akce This is Vegas od Midway se sice na první pohled může jevit jako klon GTA, to však leda díky otevřenému hernímu světu. Zasazena bude do města hříchu Las Vegas, kde namísto skutečných kasin naleznete jejich parodie: z Luxoru se stane pyramidovitý Mayan, do Circus Circus přibudou klauni a celý podnik se bude jmenovat Big Top atd. Autentický dojem z návštěvy města navodí také skupinky prostitutek nebo vyvýšené chodníky.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

V úvodu hry vaše postava přijede do Vegas s padesáti dolary v kapse a bude se muset zabydlet. Po návštěvě několika večírků a setkáních s doporučenými lidmi dojde na setkání s úhlavním nepřítelem neboli Prestonem Boyerem, který se snaží z města udělat typicky americký zábavní podnik pro celou rodinu. Abyste tuhle hrozbu zastavili a zamezili mu v kupování dalších pozemků, budete se muset dát do služeb majitelů tradičních kasin a tu a tam pro ně vykonat i lecjakou neplechu.

To sice neznamená, že by hlavní náplní hry bylo ježdění po ulicích a zabíjení lehkých dívčin či kriminálníků, obojí však bude bezesporu zastoupeno. Ne všechny vozy vám budou k dispozici od samého začátku (jednoduše do nich nebudete moci vlézt jako v Mafii). Po určitém počtu splněných misí získáte možnost "vypůjčit" si auto vyhozením řidiče tak, jak to všichni známe z GTA, a nebudou chybět ani vlastní garáže. Realistické chování aut by mělo zajistit využití fyzikálního modelu Havok.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Když už se vám do ruky dostaně nějaká pistole, zafunguje systém zaměřování ze Strangleholdu od týchž autorů. Většina šarvátek však bude pěstních a zažijete i pravý box, třeba při návštěvě Ugly Chang's neboli místního čínského vexláka, který si hraje na Mexičana a bokem provozuje pěstní duely v aréně proti jeho rádoby latinským bojovníkům Lucha Libre. Při souboji dojde na blokování protivníkových úderů, různá komba a několik způsobů, jak nepřítele chytit i s ním definitivně praštit o zem, přičemž celý systém má připomínat model známý z Bully aneb další akce od Rockstaru.

Ulicemi budou stále křižovat nejrůznější NPC, které hra jednou vygeneruje a pak bude sledovat jejich pohyb i mimo obrazovku, aby nedocházelo k faux pas jako v GTA, kdy např. chodec zahne za roh a za vteřinu ho tam již nenajdete. Rovněž budete moci nabírat různé vedlejší úkoly a hodně času jistě strávíte v místních kasinech, kde bude možné hrát poker, blackjack nebo řádit u slotových automatů. A na závěr jedna zpráva: autoři prý vedou rozhovory s ratingovým ESRB o tom, zda ve hře obsáhnout nahotu či se tomu raději vyvarovat. Tak jako tak si prý ale užijete i misi, v níž se "převléknete" (či spíše svléknete) za mužského stripéra.

This is Vegas vyjde koncem roku pro PC, X360 a PS3.
zdroj: IGN, JF

levis

Nejnovější články