Převratné změny ve FIFA Football 2004
zdroj: tisková zpráva

Převratné změny ve FIFA Football 2004

3. 7. 2003 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Na stránkách Gamespotu se objevil krátký článeček s dojmy z ranné verze fotbalové simulace FIFA Football 2004, která se na chvíli dostala redaktorům do rukou.

FIFA Football 2004 zdroj: tisková zpráva Z jejich postřehů plyne několik zajímavých novinek, které se vám pokusím stručně shrnout. Předně to je změna pohyblivosti hráčů, kteří doteď běhali vždy pouze osmi směry. To se má stát minulostí a měli bychom se letos poprvé dočkat naprosté volnosti pohybu. Další podstatnou novinkou je zpracování míče, který by se měl chovat jako zcela nezávislá entita, bez známého „přilepování“ se na hráče a jejich pozice na hřišti.

Ke specialitám PC verze bude patřit MP3 přehrávač, jenž umožní spouštět libovolnou vlastní muziku a dále samostatný editor týmů, který dovolí mimo jiné importovat vlastní grafiku a nastavit týmové barvy. Vylepšení by měly doznat i hráčské „kostry“, kterých bude použito více typů a tak budou mít fotbalisté stavbu těla tvořenou rozmanitými způsoby. Animace mají být podstatně plynulejší, kdy se hráč nijak nezasekne ani při střelbě či přihrávce. Zajímavá jsou i některá čísla, jako přes 200 různých obličejů použitých pro hráče anebo 30 stadionů, z toho 24 licencovaných skutečných arén. Hráči mají být opět chytřejší s důrazem na lepší využívání volného prostoru, nabíhání do odkrytých míst či doprovázení hráče s míčem po hřišti. Unavení hráči prý doslova „povlečou nohy“ a trenéři by měli dostat prostor pro používání taktických pokynů přímo v průběhu zápasu. Nastavitelná by měla být i výška hlaviček a autových vhazování, což rovněž zní jako šikovný krok kupředu.

Na oficiálních stránkách hry se také objevilo i čtyřminutové video (23 MB) zachycující rozhvor s producentem hry Pierre Hintzem včetně několika ukázek ze samotné hry. Příznivcům fotbalové série od EA Sports doporučuji české stránky www.fifacz.com, kde kromě novinek a diskusních fór najdete třeba i Czech Super Patch pro FIFA 2003, zpřístupňující celou naši Gambrinus ligu, anebo European Clubs Patch přidávající do hry Ligu mistrů.

zdroj: GameSpot

mickey

Nejnovější články