Příběh Game of Thrones od Telltale zasáhne do tří sezón seriálu
zdroj: tisková zpráva

Příběh Game of Thrones od Telltale zasáhne do tří sezón seriálu

12. 11. 2014 10:21 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Nebojte se, Telltale Games jsou si vědomi, že Game of Thrones jako seriál je televizním odleskem Písně ledu a ohně. Ale vzhledem k tomu, že seriál zná víc lidí, rozhodli se rozsah děje definovat právě skrze seriálové sezóny. Tím spíš, že seriál si už nyní půjčuje motivy a zápletky z knih, které neodpovídají logice první sezóna = první kniha. Jak už jsme spekulovali (a správně), ve středu dění stojí rod Forresterů, jehož členové se nacházejí v nezáviděníhodné situaci občanské války.

Hra Game of Thrones začíná příběhově koncem třetí sezóny (Rudá svatba) a končí začátkem páté (která ještě nebyla odvysílána, takže tipuji, že se bude týkat „situace kolem Boltonů,“ abych případně nevytvářel spoilery). Jak už bylo řečeno, Forresterové jsou vazaly Gloverů, kteří pro změnu odpřisáhli věrnost Robbu Starkovi, což vzhledem k událostem Rudé svatby vytvoří poněkud nepříjemnou politickou pozici.

Právě turbulentní změny v situaci na Severu budou zřejmě středobodem zájmu hry. Forresterové, o nichž se Martin v knihách jen velmi letmo zmínil, se představí i se svou rodovou tvrzí Ironrath, které táhne na patnáct set let. Vybudovaná je z tzv. „ironwoodu,“ tvrdého dřeva, které si ostatně Forresterové dali i do rodového motta Iron From Ice. Právě ironwood je cenná komodita, kvůli níž patří mezi největší konkurenty Forresterů rod Whitehillů.

zdroj: Archiv

Pokud se vám zdá, že už moc čaruji se jmény a politikou, nedivte se. Zdá se totiž, že politika bude patřit mezi hlavní motivy Game of Thrones a je to tak dobře, protože patří mezi hlavní motivy knih. Hodně mě však potěšilo, že si v rámci šesti epizod zahrajeme za pětici Forresterů, kteří všichni nesedí v tvrzi.

Někteří jsou v Ironrathu, další slouží u jiných dvorů a od boku si tipnu, že minimálně jeden bude u Noční hlídky, protože Telltale slibují, že se podíváme na Zeď, do Králova přístaviště atd. Díky pětici Forresterů tedy zažijeme hezký exkurz po Západozemí.

O ději mnoho nevíme, ale podle narážek je zjevné, že půjde hlavně o přežití rodu Forresterů a ne zachraňování světa. První epizoda se příznačně jmenuje Iron From Ice a vyjde „brzy“ na PC, Mac, PS4, PS3, Xbox 360, Xbox One, iOS. Brzy sice není příliš konkrétní časový údaj, ale myslím, že déle než měsíc čekat nebudeme.

Nejnovější články