Příběh StarCraftu II uzavře Artanis sjednocením všech protosských klanů
zdroj: tisková zpráva

Příběh StarCraftu II uzavře Artanis sjednocením všech protosských klanů

9. 11. 2014 15:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Trilogii StarCraft II do cíle přivedeArtanis, protosský hierarcha a hlavní postava druhého datadisku Legacy of the Void. Jakkoliv se má příběhová kampaň hry točit jen kolem protossů, dočkáme se kompletního zakončení všech příběhových linek - osud Kerrigan se konečně rozhodne, z Jamese Raynora se stane hrdina a Zeratul u toho nebude chybět. Hlavním tématem příběhové kampaně bude, ostatně jak už Blizzard oznámil před mnoha lety, sjednocování protosských klanů i frakcí a znovudobytí domovského světa.

Artanis bude muset sjednotit a znovu zprovoznit celou Golden armadu, ale do boje o Aiur se připlete Amon a vůbec Xel'Nagové obecně a najednou půjde o všechno. V trendu, kdy singleplayerová kampaň ustupuje od tradičního RTS schématu, a snaží se nabídnout zajímavé nové přístupy k hraní, bude Legacy of the Void pokračovat. Jedna z prvních misí, Sky Shield, vás zavede na padající platformu ve vesmíru, která je plná spřátelených terranů a nepřátelských sil.

Problém není jen v nepřátelích, ale hlavně v tom, že plošina je poškozená a velice rychle padá z orbitu na Korhal. Na celou misi máte časový limit a Korhal vidíte přímo pod sebou, včetně efektů, kdy se plošina pomalu rozpadá, ulamují se z ní kousky odlétávající pryč a celá začíná v atmosféře pomalu hořet. S trochu jinou plošinou si můžete vyhrát třeba v misi Unleashed, kde budete na speciální vesmírné konstrukci přesouvat plošinu i se svojí základnou na jiná místa a těžit tam minerály nebo bojovat.

StarCraft II: Legacy of the Void zdroj: tisková zpráva

Vývojáři chystají vedle nových mechanik i spoustu nových prostředí, která jsme v minulých dílech neměli možnosti vidět - podíváme se tak třeba do protosských měst, uvidíme domovský svět temných templářů Shakuras, domov Tal'darim jménem Slayn, nebo Cybros, domov tzv. Purifierů. Jde o robotickou rasu, kterou před dávnou dobou vytvořili protossové a teď ji půjdou v rámci Legacy of the Void znovu aktivovat.

Jednou z novinek je ale určitě Spear of Adun, gigantická vesmírná loď, která bude vaší domovskou základnou. Nepůjde ale jen o protosskou verzi Hyperionu, byť na Adunu můžete upgradovat armádu, povídat si s kolegy a vybírat si mise. Spear of Adun je zároveň i obří zbraní, která vám bude k dispozici v misích. Lze tak přivolat dělostřelbu z velkého orbitálního kanónu, používat loď pro obranné účely apod. Adun bude mít několik schopností, které lze vylepšovat, upravovat a vybírat ty, které se vám do dané mise zrovna hodí.

zdroj: Vlastní

Jak už bylo řečeno, dojde i na vylepšování a upravování armádních jednotek. Vzhledem k roztroušených protosským klanům máte vždy na výběr ze tří variant dané jednotky, například Zealota, kterou si do boje vyberete. Klasický Aiur Zealot bude k dispozici v nové verzi, ve které má místo psionických čepelí jakési psionické kopí, s nímž může máchat kolem sebe a je výrazně silnější, než jeho původní multiplayerová verze. Podobně, jako v předchozích dílech, si tak můžete singleplayer do značné míry uzpůsobit vašemu hernímu stylu. Z postav se vedle Artanise a Zeratula objeví samozřejmě i pár nových tváří. Jednou z nich je temná templářka Vorazum nebo třeba Rohana, ženská verze Preservera.

StarCraft II: Legacy of the Void zdroj: tisková zpráva

Pánské osazenstvo bude mezi novými tvářemi zastupovat inženýr Adunu Karax, který tak trochu připomíná Swann. Hrdinové, kteří se objevili pouze v knihách v příběhové kampani, bohužel prostor nedostanou, ale vývojáři naopak potvrdili, že určitě uvidíme, co se stalo s Tassadarem. A když Blizzard dá, dočkáme se i Phoenixe.

Nejnovější články