Přijíždí vlakový tycoon Railway Empire - můžete v něm špehovat a přepadávat konkurenci
zdroj: tisková zpráva

Přijíždí vlakový tycoon Railway Empire - můžete v něm špehovat a přepadávat konkurenci

14. 6. 2017 19:17 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Jestli je nějaké odvětví tycoon žánru zásobeno mnohem více než ostatní, jsou to hry s vlaky. Fenomén, který započal Railroad Tycoon od Sida Meiera je velice žádaný i dnes. A teď se o své místo hlásí další značka v podání Railway Empire.

Railway Empire vzniká ve studiu Gaming Minds, které má na triku spíše průměrné tituly jako Port Royale 3, Patrician IV nebo Grand Ages: Medieval. O vydání hry se postará Kalypso Media Digital (série Tropico a Sudden Strike), která nedávno vydala strategickou hru Urban Empire. Znamená snad ono slovo Empire v názvu obou her novou sérii strategických simulací?

Railway Empire mapuje 100 let vývoje americké vlakové dopravy. Na cestě za bohatstvím vás čeká na 40 různých lokomotiv se 30 různými vagony, které zásobují města USA.

Hlavní náplní hry má být výstavba tratí mezi jednotlivými městy, budování stanic, technických budov, továren a turistických lákadel, čímž si zajistíte náskok před až třemi počítačovými protivníky. Čím více budete města zásobit různými surovinami, tím lépe se jim bude dařit, budou se rychleji rozrůstat a váš byznys ve výsledku jakbysmet.

zdroj: Archiv

Kromě těžké techniky se musíte postarat i o lidskou sílu, aby vaše mašiny správně fungovaly a byly vždy k dispozici zákazníkům i pasažérům. Napříč historií na vás čeká možnost vynalézt až 300 různých technologií napříč pěti érami, kterými zmodernizujete své vlakové impérium.

Vedle volného hraní bez jakýchkoliv omezení se můžete pustit do předpřipravených scénářů, ve kterých vás čekají nelehké úkoly s omezeným rozpočtem. Abyste v takových případech nezaostávali za konkurencí, budete občas nuceni přistoupit k nečestným praktikám – pomocí špionáže okopírujete technologie rivalů nebo snížíte jejich důvěryhodnost přepadáváním vlaků.

Zatím se nezdá, že by Railway Empire přinesla vyloženě inovativní prvky do klasické hratelnosti současných vlakových tycoonů, ale nová značka v tomto segmentu není snad nikdy na škodu.

Railway Empire vyjde na začátku roku 2018 na Xbox One, PlayStation 4, PC, Mac a Linux.

Nejnovější články