Příliš ambiciozní CivCraft míchá dohromady několik různých žánrů
zdroj: tisková zpráva

Příliš ambiciozní CivCraft míchá dohromady několik různých žánrů

18. 8. 2015 17:48 | Preview | autor: Adam Homola |

Představte si velký fantasy svět jménem Ellaria, ve kterém si můžete dělat co chcete. Například se vydat na lov goblinů. Nebo jen tak prozkoumávat krajinu. Během úkolů sbíráte zkušenosti, následně levelujete a vylepšujete postavu, nacházíte zbraně i brnění a plníte další úkoly. To všechno z pohledu první osoby. Pak najednou přepnete do pohledu třetí osoby. A pak do izometrického pohledu, ze kterého můžete velet armádám a stavět celá města. Tohle a ještě mnohem víc slibuje CivCraft: Legends of Ellaria na Kickstarteru.

CivCraft opravdu netroškaří a snaží se o jakousi podivnou kombinaci sandboxového otevřeného světa, ve kterém hrajete RPG a RTS zároveň. K tomu ještě řídíte poddané a království trochu jako v Civilizaci a aby toho nebylo málo, máte k dispozici kompletně zničitelné prostředí včetně samotného terénu. Přijde vám to jako šílený kočkopes? Ano, i nám.

Vývojáři ze studia Larkon slibují také stovky hodin nelineárního příběhu, rozlohu herního světa cca 450 km čtverečních a poddané, kteří dokáží obstojně bránit vaše království v době vaší nepřítomnosti díky pokročilému systému umělé intelience. Vy je ale klidně můžete řídit ručně, nebo si do království prostě dojet, přepnout se do pohledu z vlastních očí a bránit ho na vlastní kůži.

zdroj: Archiv

S tímhle vším a mnohem, mnohem víc přišli tvůrci na Kickstarter, kde si řekli o pouhých 12 tisíc dolarů. Za normálních okolností by to mohlo vypadat jako učebnicový pokus o scam, ale tady spočívá vtip v tom, že CivCraft ten crowdfunding vlastně ani tak moc nepotřebuje. Hra je ve vývoji už nějakou dobu a Kickstarter je tu od toho, aby byla ještě lepší, než jakou si ji vývojáři vysnili.

"Vzhledem k tomu, že CivCraft je už ve finálních fázích vývoje, neslouží tahle Kickstarterová kampaň k základnímu zafinancování vývoje hry. Namísto toho chceme kampaň využít pro přidání dalších a dalších herních prvků a povýšit tak CivCraft na tu hru, kterou věříme že byste si chtěli zahrát. CivCraft je ve vývoji už tři roky a teď je v pre-alfa stádiu, takže už funguje přepínání mezi řízením království a výpravami za úkoly," napsali vývojáři na Kickstarteru.

zdroj: Archiv

Přiznám se že i přesto se nemohu ubránit jisté skepsi. Třeba se to tvůrcům podaří a opravdu dokáží sešít všechny žánry dohromady a možná to půjde i hrát. Jestli to bude ale dobrá hra? Minimálně po grafické stránce o přední příčky ocenění CivCraft soutěžit nebude, ale ono by vlastně jen stačilo, kdyby se povedla hratelnost. Pokud podobnému mišmaši nápadů a přepálených ambicí věříte, můžete tvůrce podpořit na Kickstarteru.

Nejnovější články