Prince of Persia Forgotten Sands přiblíženo
zdroj: tisková zpráva

Prince of Persia Forgotten Sands přiblíženo

8. 1. 2010 9:09 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

První tři screenshoty z hraní doprovází troška informací - a chybět nebude ani multiplayer.

Dnes si poprvé blíže představíme Prince of Persia: The Forgotten Sands neboli hru doprovázející stejnojmenný hraný film, který do kin zamíří v květnu 2010. UbiSoft totiž konečně vypustil první obrázky "z hraní" (k těm uvozovkám níže):

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Vzhledem k tomu, jak ostré jsou lebky kostlivců nebo jak ladným dojmem působí rozmáchnutí Princova meče či pohyb kostry na třetím obrázku, lze předpokládat, že screenshoty jsou - jak bývá u té první rundy ostatně zvykem - mírně upravené, tj. že jde spíše o retušované rendery než skutečně obrázky z hraní, byť třeba původem ze sebedetailnější PC verze. Nelze to ovšem říct s určitostí. Co se naopak zdá být jasné je, že ta minotaurovská stvůra na dvou nohou bude stoprocentně jedním z bossů.

Není od věci také připomenout, že level designér hry Michael McIntyre v nedávném videorozhovoru (thx David M. za tip) popřel, že by Forgotten Sands byly jen herní adaptací stejnojmenného filmu. S ním prý budou mít společný pouze herní svět, v němž se bude odehrávat, a ten má navázat především na dřívější herní trilogii Prince of Persia.

Podle McIntyrea ale Princ tentokrát bude disponovat omezeným počtem schopností, souvisejících s časem - vlastně ho jen dovede zase převíjet nazpět, což se u původní trilogie stalo velmi oblíbenou vlastností (a také záchranou před mnoha nepovedenými skoky a scénami). Po zbylou část hry bude ale hl. hrdina objevovat schopnosti nové a nějakým způsobem související se samotnou přírodou, resp. čtyřmi živly. A mimochodem - zdá se, že tentokrát UbiSoft nevynechá ani multiplayerovou složku.

Prince of Persia: The Forgotten Sands vyjdou v květnu 2010 pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3.

zdroj: Gamespot, IGN & GamerVision

levis

Nejnovější články