Připomenutí RTS Left Behind: Eternal Forces
zdroj: tisková zpráva

Připomenutí RTS Left Behind: Eternal Forces

10. 4. 2006 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Název hry Left Behind: Eternal Forces řekne něco hlavně těm, kteří znají původní romány Tima LaHayea a Jerryho B.

Left Behind: Eternal Forces zdroj: tisková zpráva Jenkinse - bestsellery s křesťanskou tématikou (prodalo se prý přes 60 milionů výtisků), které vyprávějí o těch, co zůstali na Zemi, když se otevřela nebesa vyvoleným. V příběhu hry, se ti, kteří nebyli do Nebe přijati, roztříštili na dvě protichůdné frakce - Tribulation Forces a Global Community Peacekeepers. První patří k těm "dobrým" a druzí k těm "zlým" (jsou vedeni antikristem). Vy, co znáte knihy, se setkáte i s některými jejími klíčovými postavami v roli "hrdinů". Dějištěm je jinak moderní New York a to, oč v kampani o zhruba 40 misích jde, je hledání jistých vodítek, která zanechali ti, co odešli. Je třeba dodat, že v singleplayeru nebudete mít možnost výběru strany, protože budete vsazeni automaticky do role Tribulation Forces. V multiplayeru už si ale budete moci zahrát i za Global Community Peacekeepers.

Co se principu hry týče, jde víceméně o normální real-time strategii. Ne však obyčejnou, protože Eternal Forces s sebou nese určité poselství, které bude hráčům za doprovodu hudby křesťanských rockových kapel zprostředkováváno mezi jednotlivými úrovněmi hry předkládáním biblických faktů. Zájemci je budou moci přeskočit, jiní budou mít možnost dozvědět se o tématu více. Pokud je řeč o grafice, redaktoři z Gamespy ji označili za nevkusnou a nelíbí se jim ani to, že zde neexistuje model poničení budov.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Jednou ze surovin potřebných k budování jednotek bude duchovní rating, který v podstatě měří to, jak dobří či špatní jste. Samozřejmě, že když budete vraždit nevinné civilisty, nepřinese to nic dobrého. Oním ratingem disponuje přitom každá jednotlivá jednotka. Když některá v tomto smyslu upadne hodně hluboko, budete mít co do činění s démony. Na druhou stran, když budete stavět kostely a chovat se křesťansky, zjeví se vám andělé a poskytnou vám i pomoc. Zajímavým prvkem hry je prý způsob využívání budov. Ty lze různě přetvářet a následně využívat ku vlastnímu prospěchu. Například, když proměníte budovu v banku, budou se vám generovat peníze, když v tréninkové centrum, můžete tam cvičit civilisty k boji, apod. Každopádně, zvenčí není možné poznat, který barák k jakému účelu slouží. To lze zjistit až při bližším ohledání, anebo za pomoci špiónů. Vydání hry očekáváme během tohoto roku.

zdroj: GamespotIGNGamespy

korgull

Nejnovější články