Přístupnější a sofistikovanější Hearts of Iron III
zdroj: tisková zpráva

Přístupnější a sofistikovanější Hearts of Iron III

26. 8. 2008 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Stratégův návrat do druhé světové války s propracovanějšími alternativami postupu. + TRAILER

Obrázek zdroj: tisková zpráva Před pár dny oznámené druhé pokračování známé RTS série Hearts of Iron má být podle slov tvůrců z Paradox Interactive zkraje o něco přístupnější, oproti svým předchůdcům, ve smyslu pozvolna stoupající náročnosti. V kontextu výše vyřčeného se sluší zmínit především menší rozlohu herních misí a menší počet vámi ovládaných jednotek, tedy alespoň ze začátku, než se se hrou patřičně sžijete. V případě bojů na více frontách dokonce budete moci velení předat AI a soustředit se na vámi preferované bojiště. Ovšem jak budou hodiny ubíhat, znovu před vaší klávesnicí vykrystalizuje hardcore strategie s přebohatými možnostmi.

Hodí se připomenout, že hráči opět budou moci ochutnat kontury druhé světové války s něco zajímavými historickými alternativami. Sem patří volba nejenom mezi třemi hlavními frakcemi, jako jsou Spojenci, stoupenci fašistického Německa či komunisté, ale mezi 150 různými zeměmi z celého světa, s nimiž zkusíte změnit chod dějin. Kupř. s Polskem můžete výrazně zpomalit obsazení tohoto regionu Německem.

Každá země přitom bojuje trochu jinak, což ve svém důsledku znamená najít optimální taktiku zaručující konečný úspěch. Příkladem za všechny budiž akt mobilizace, který ve státech jako je zmiňované Německo probíhá mnohem rychleji než v USA či Velké Británii, kde ovšem jsou posléze s to vyslat do bojů větší počet vojáků, v případě USA navíc s podporou na svou dobu špičkové vojenské technologie. Takže hraní za Německo hráči velí napadnout své nepřátele co nejdříve, než stihnou uvést do děje všechny své zálohy. Tvůrci chtějí ve své hře také výrazně odlišit úroveň vojenské techniky, kde tak kupř. německé tanky budou mít oproti těm americkým jiné dispozice.

zdroj: Archiv


Hearts of Iron III trailer

Další novinkou bude možnost operovat s vládou, např. tou polskou, která byla nucena z rodné hroudy uprchnout, v jejím exilu. Kde budete moci postupně budovat vlastní ozbrojené složky složené z uprchlíků s eventualitou oplatit soupeři jeho úder a osvobodit svou zemi. Zkrátka vypadá to na další povinný zářez pro fanoušky žánru, pro které se Hearts of Iron III objeví na PC trhu ve třetím kvartálu 2009.
zdroj: GameSpot

mart

Nejnovější články