První hra ze spolupráce Telltale a Marvelu vzejde v roce 2017. Bude to Thor nebo Guardians of the Galaxy 2?
zdroj: tisková zpráva

První hra ze spolupráce Telltale a Marvelu vzejde v roce 2017. Bude to Thor nebo Guardians of the Galaxy 2?

24. 4. 2015 14:36 | Preview | autor: Adam Homola |

Telltale Games oznámili partnerství s Marvel Entertainment, která stojí za náloží komiksových filmů podle děl své pobočky Marvel Comics. Nová hra od tvůrců aktuálního Tales from the Borderlands nebo Game of Thrones zatím nemá název, ale víme, že vyjde v roce 2017. Marvel chystá na plátna kin za dva roky dostat hned několik velkých blockbusterů, které by mohla nová hra doprovodit.

Jako první se nabízí Guardians of the Galaxy 2. Film by měl mít premiéru 6. května 2017 a svojí odlehčenou atmosférou i trhlými postavami by se na nějakou epizodickou adventuru podle telltaleácké šablony vyloženě hodil. Dalším kandidátem by mohl být Thor: Ragnarok, druhé pokračování Thora s Hemsworthem v hlavní roli, který do kin vtrhne 3. listopadu 2017. Jakkoliv půjde zřejmě o trochu temnější a vážnější film než v případě Guardians of the Galaxy 2, Telltale by si s ním jistě poradit dokázali.

Není to tak dávno, co Marvelu spadl do klína ještě jeden projekt, s jehož premiérou se počítá na 28. červenec 2017 - zatím nepojmenovaný Spider-Man. Podle všeho by nemělo jít o další restart a pavoučí muž je obecně trochu volnější a vtipnější než některé jiné komiksy. I tady by se herní zpracování přímo nabízelo.

Vyloučit ale nemůžeme ani první Marvel projekt pro rok 2018 - Avengers: Infinity War Part 1, který bude mít premiéru 4. května 2018. Pokud by byla nová hra od Telltale opět epizodická, mohla by první epizoda vyjít klidně ke konci roku 2017 a do května, kdy budou mít noví Avengers premiéru, by stihla vyjít celá.

Novým partnerstvím s Marvelem tak Telltale Games jen připomínají, jak obrovský krok za posledních několik let ušli. Od Sam a Max nebo Puzzle Agent se přes veleúspěšnou sérii The Walking Dead dostali až ke Game of Thrones a Minecraft: Story Mode. Telltale zkrátka mají nakročeno lépe než kdy dříve a ve světle jejich aktuálních her i budoucích projektů snad můžeme nad těmi několika přešlapy trochu přivřít oči...

Nejnovější články