První kapitola oldschool adventury The Book of Unwritten Tales 2 dorazila na Steam
zdroj: tisková zpráva

První kapitola oldschool adventury The Book of Unwritten Tales 2 dorazila na Steam

5. 9. 2014 14:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Pokračování sympatické adventury The Book of Unwritten Tales z roku 2010 si relativně nedávno vybojovalo na Kickstarteru docela slušnou sumu peněz. Dvojka tam šla s příslibem většího rozšíření a vylepšení, nikoliv s tím, že by bez peněz od hráčů vůbec nevznikla. Vývojáři už hru zafinancovanou měli, ale hráčům za jejich příspěvky nabídli větší, lepší a propracovanější verzi, na kterou potřebovali 65 tisíc dolarů. Fanoušky očividně taková nabídka zaujala a tak na The Book of Unwritten Tales 2 přispěli částkou 171 tisíc dolarů. Tvůrci ovšem také nelenili a svou část dohody plní pár měsíců po konci kampaně nabídkou první části hry v early access sekci na Steamu.

The Book of Unwritten Tales 2 je tradiční point and click adventura - neřítí se na nás nic inovativního, jen klasika oblečená do (krásného) 3D kabátku. Celá hra, která má sestávat z celkem pěti epizod, by vám měla vydržet solidních 20 - 25 hodin, které strávíte v typickém fantasy prostředí se známými rasami, stereotypy a spoustou easter eggů.

zdroj: Archiv

Na videu ze hry si můžete všimnout například narážky na questy z MMORPG her nebo na meč z Minecraftu či Final Fantasy (je to FF?). Vývojáři též slibují zásadní audiovizuální posun proti jedničce - v té bylo prý méně než 100 000 namluvených slov, ve dvojce jich má být přes 150 000. A chybět nebude ani soundtrack nahraný živým orchestrem, což je přesně to, co by si tvůrci bez podpory hráčů na Kickstarteru nemohli dovolit. Zajímavé rovněž je, že na první hře pracoval jen jeden animátor, zatímco na dvojce jich dělá rovnou šest.

"První epizoda je v early access hotová už z nějakých 95 procent. Pár částí pořád chybí, třeba ve hře ještě nemáme orchestrální soundtrack, protože veškeré nahrávání se dělá naráz pro celou hru. Chybí též některé vedlejší questy. V této fázi je pro nás zpětná vazba od komunity obzvláště důležitá," řekl v tiskové zprávě Jan Theysen, kreativní šéf studia King Art.

zdroj: Archiv

Kompletní hra vás vyjde na 30 eur a už i aktuální early access verze dostupná jak na PC, tak na Mac a Linux. Nové epizody by měly vycházet zhruba po 4 - 6 týdnech a finální epizoda by tedy mohla vyjít někdy v lednu příštího roku. Kdo chce, může na hotovou verzi počkat a podívat se zatím na videa a obrázky. Nedočkavé fanoušky pak nezbývá než nasměrovat na příslušnou stránku The Book of Unwritten Tales 2 na Steamu, kde se mohou za zmíněných 30 eur vrhnout do oldschool adventuření teď hned.

Nejnovější články