PS+ v září: skvělá městská akce inFamous: Second Son, kouzelná Child of Light a PSVR
zdroj: tisková zpráva

PS+ v září: skvělá městská akce inFamous: Second Son, kouzelná Child of Light a PSVR

6. 9. 2017 11:36 | Preview | autor: Adam Homola |

Jako první jsme sice na PlayStation 4 viděli záběry z Killzone: Shadow Fall, ale trailer na inFamous: Second Son na sebe nenechal dlouho čekat. Jedna z prvních her, kterou nám tehdy Sony při oznámení PlayStation 4 ukázala, bude v průběhu září zadarmo. Tedy lépe řečeno „zadarmo“ pro všechny předplatitele služby PlayStation Plus.

InFamous: Second Son vyšla v březnu 2014, z recenze od Vaška Rybáře si odnesla výbornou devítku a následně dostala ještě taktéž povedený datadisk First Light. Městská akce v otevřeném světě s hlavním hrdinou a jeho nestandardními silami moc nezestárla a minimálně za vyzkoušení pořád rozhodně stojí.

V podstatě jde o superhrdinskou hru, jen bez světoznámé licence od Marvelu či DC. Jako taková se může inFamous: Second Son bez problémů zařadit po bok těch nejlepších her se superhrdiny a nepotřebuje k tomu ani onu licenci. „Nový hrdina možná nebude Coleovým fanouškům hned po chuti, ale jinak Second Son, vyzbrojen výkonem nové platformy, trumfuje veškerá očekávání, aniž by při tom pošlapal kouzlo původního inFamous,“ napsal tehdy Vašek v recenzi.

zdroj: Archiv

Vedle nešlápnete ani s druhou hrou pro PS4, Child of Light. Kouzelné, krásné, a hlavně povedené akční RPG se může chlubit nejen ručně kreslenou grafikou, ale především odladěnou a zábavnou hratelností. Hra v sobě kombinuje tahové souboje, RPG prvky i puzzle plošinovkování a všechno to funguje na výbornou.

Ostatně osmička v recenzi od Miloše mluví za vše: „Překrásná pohádka o utrápeném království a chrabré princezně, kterou jste možná už hráli, ale rozhodně ještě neviděli. Child of Light je výborná JRPG jednohubka, u níž se pokocháte a zavzpomínáte na literární dětství.“

zdroj: Archiv

Bonusová hra pro PlayStation 4 pak potěší všechny majitele headsetu PlayStation VR, kteří si RIGS: Mechanised Combat League ještě nekoupili. Právě tahle kombinace sportovní a akční hry z pohledu vlastních očí je během září dostupná všem předplatitelům PS+. PSVR je povinností pro všechny, zatímco kbelík jen pro někoho. Minimálně mně se z hraní RIGS dělalo docela nevolno.

Druhou bonusovou PS4 hrou je společenská kvízová That’s You, která se už na PS+ objevila v uplynulých měsících a v září si dá opáčko. Pro majitele PlayStation 3 jsou během září dostupné hry Truck Racer a Handball 2016, zatímco na PS Vita (+ PS4) si zase zahrajete We Are Doomed a Hatoful Boyfriend.

Všechny zmíněné kousky jsou pro předplatitele PlayStation Plus dostupné od včerejšího dne, jak oznámila Sony na PS Blogu. A minimálně inFamous: Second Son a Child of Light by si neměl nechat ujít nikdo z vás.

Nejnovější články