PUBG přidá speciální časově omezené události měnící pravidla hry
zdroj: tisková zpráva

PUBG přidá speciální časově omezené události měnící pravidla hry

23. 3. 2018 13:56 | Preview | autor: Václav Pecháček |

I toho nejchutnějšího čokoládového dortu s kokosovým posypem a karamelovou polevou se člověk postupem času přejí. PlayerUnknown’s Battlegrounds je takový dort. Zápasy na stále stejných mapách, ač pokaždé odlišné, se stejně začnou slévat v jednu nerozeznatelnou masu. Protilékem může být buď nové prostředí, například chystaná džungle, nebo změna zavedených pravidel. PUBG krom první možnosti volí i tu druhou a po vzoru Fortnite Battle Royale zavádí speciální časově omezené eventy.

Legrace započne na testovacím serveru, ale „brzo“ by se měl dočkat i zbytek komunity. První vlaštovka není nijak extrémní – půjde o týdenní iteraci, v níž se vytvoří osmičlenné týmy a na mapě bude zdvojnásoben počet pušek. Vývojáři ovšem tvrdí, že to je jen taková zkouška a že postupně do hry dorazí extrémnější a divnější eventy, v nichž se třeba objeví i zcela exkluzivní předměty nebo prvky.

Všechno zatím bude kvůli zajištění rychlého matchmakingu probíhat výhradně na mapě Erangel z pohledu třetí osoby, ale dá se předpokládat, že pokud se mód prokáže být populárním, rozšíří se i do první osoby a na další mapy. A co bude příště? Soudě dle příspěvku na Steamu to bude mít něco společného se signální světlicovou pistolí.

PUBG pistolka zdroj: tisková zpráva

Fortnite má, co se eventů týče, nad PUBG velký náskok. Už se tam objevily výrazně odvážnější módy, které pořádně zamíchaly kartami. Ohromná bitva 50 proti 50 proměnila plíživý survival ve válečné pole, Blitz zase drasticky zmenšil mapu a zaplnil ji těmi nejlepšími zbraněmi ve hře, aby rozpoutal zábavné explozivní peklo.

Doufám, že ani v PUBG nebudou vývojáři klást meze své vlastní kreativitě a přijdou se skutečně unikátními zážitky, po nichž se člověk rád vrátí do náhle příjemně známého „obyčejného“ multiplayerového vraždění.

Nejnovější články