Řady hrdinů Overwatche rozšiřuje tankující support Brigitte
zdroj: tisková zpráva

Řady hrdinů Overwatche rozšiřuje tankující support Brigitte

1. 3. 2018 12:12 | Preview | autor: Adam Homola |

Blizzard oznámil novou hrdinku do Overwatche, ale všichni jsme ji přitom viděli už minulý rok v animovaném filmečku Honor and Glory. Ten se sice věnoval primárně Reinhardtovi, ale na chvíli se v něm mihla i sympatická slečna Brigitte, celým jménem Brigitte Lindholm. Z toho už možná znalci příběhového pozadí vytuší, že jde o nejmladší dceru Torbjörna a jejím kmotrem není nikdo jiný než Reinhardt.

Ten ji celé roky trénoval, společně si prošli nespočtem bitev a Brigitte se teď konečně osamostatnila a přidala se k hrdinům jako plnohodnotná posila týmu. Brigitte je (už sedmá) podpůrná hrdinka, která je ale spíše jakousi kombinací tanka a supportu.

Obstojí tak i v boji a měli byste za ni hrát úplně jinak, než jak to máte ve zvyku třeba za Mercy. S tou se musíte držet spíše vzadu a snažit se léčit, zatímco s Brigitte jdete do přední linie. Už jenom kvůli tomu, že na rozdíl od řady hrdinů nemá nová hrdinka žádnou střelnou zbraň. O útok se stará její raketově poháněný řemdih, s nímž umí zasáhnout i víc nepřátel najednou.

zdroj: Archiv

Hlavním tahákem Brigitte a jejím největším přínosem k týmovým bitkám jsou ale její podpůrné dovednosti. Od toho slouží schopnost Repair Pack, která uzdraví všechny poškozené hrdiny a těm s plným životem dá brnění.

S řemdihem se umí Brigitte ohánět jak na blízko, tak díky schopnosti Whip Shot i na střední vzdálenosti, kdy svůj cíl od sebe ještě odrazí. Klíčovou schopností je Barrier Shield, který ale funguje jinak než starý známý Reinhardtův štít. Brigittin štít je malý a slouží jen pro ni, maximálně pro někoho, kdo si stoupne přímo za ni.

Vydrží docela dost, a díky schopnosti Shield Bash může hrdinka vystartovat kousek dopředu a omráčit tak prvního zasaženého nepřítele. Ideální na dotírajícího Genjiho nebo Tracer. Slibně zní také ultimátka Rally, po jejíž aktivaci se Brigitte pohybuje rychleji a všem hrdinům v okolí dává velké štíty. Ty navíc vydrží až do doby, než jim je někdo z nepřátel zničí.

zdroj: Archiv

Rally je tak ideální na prolamování na pohled neřešitelných situací nebo na průchod obzvláště zapeklitým koridorem, který nepřátelé brání zuby nehty. S Brigitte byste měli hrát spíše agresivně, nebát se jít dopředu a máchat řemdihem hlava nehlava, ale nezapomínat u toho na léčení a rozdávání štítů.

Brigitte je už teď dostupná na veřejném testovacím serveru, takže pokud nechcete čekat na její oficiální vydání, můžete si ji vyzkoušet klidně hned. V opačném případě je potřeba počkat – přesun hrdinů z veřejného testovacího serveru na ostré servery trvá vývojářům většinou několik týdnů.

Overwatch zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články