Rainbow Six Siege rozšíří operace Krvavá orchidej plná zákeřných pastiček
zdroj: tisková zpráva

Rainbow Six Siege rozšíří operace Krvavá orchidej plná zákeřných pastiček

23. 8. 2017 17:14 | Preview | autor: Adam Homola |

Neustále rostoucí týmová střílečka Rainbow Six Siege se po Japonsku vydá do Číny, respektive do Hong Kongu. Jeden z tamních zábavních parků je už nějakou dobu opuštěný, chátrá a je ideálním místem pro chystané DLC s názvem Operation Blood Orchid. To vyjde 5. září a vedle nové mapy Theme Park nabídne i tři nové operátory s hodně zákeřnými hračkami.

Theme Park bude dostupný pro všechny hráče zadarmo, na rozdíl od tří nových operátorů. Jako první tu máme slečnu Ying z Hong Kongu. Ta disponuje „granátem“ Candela, který je jakousi malou koulí s efektem oslepujícího granátu. S jeho pomocí tak můžete nepřátele znevýhodnit natolik, že buď jen čekají, až efekt odezní, nebo střílí poslepu, zatímco vy máte čas a prostor je bleskurychle sejmout.

Candely můžete házet jako granáty, a také si je v ruce nechat o pár vteřin déle a nečekat pak na jejich výbuch tak dlouho. Na každé Candele najdete tři postupně se aktivující světla. Čím více aktivních světel, tím déle se bude Candela kutálet po zemi, než vybouchne. Sami si tak nastavíte, kam až má doputovat tak, aby napáchala co nejvíce škody.

zdroj: Archiv

Druhým novým operátorem je Lesion, opět z Hong Kongu a s možná ještě nepříjemnější zbraní. Lesionovou specialitou jsou miny Gu, které nastražíte na podlaze a pak jen čekáte. Nebožák, který na Gu šlápne, ihned dostane do chodidla jedovatou jehlu. Ta mu docela solidně rozostří vidění, a ještě mu po celou dobu působení dává malé poškození.

Útočník zasažený minou Gu má na výběr – buď zkusit v takovém stavu střílet a třeba i něco trefit, nebo sledovat uživatelské rozhraní, mačkat příslušná tlačítka a Gu si z nohy vytáhnout. Během vytahování samozřejmě nemůžete střílet a jste na chvíli zranitelní. Specialita min Gu je také jejich neviditelnost. Pokud nejste Lesion, nebo nemáte detektor elektroniky, ničeho si nevšimnete.

Další Lesionovou výhodou je ikona nad každou nastraženou pastí. Když se vám do ní někdo chytí, můžete díky změně ikony rychle zareagovat a přijít oběť dorazit. Celkem můžete nastražit až sedm min, ale na začátku zápasu jich ještě tolik nemáte. Miny dostáváte postupně a čím déle zápas trvá, tím více jich může Lesion použít.

zdroj: Archiv

Třetí a poslední nováček pochází z polské zásahové jednotky GROM. Jmenuje se Ela a svými minami Grzmot vám taky pěkně zatopí. Grzmoty sice nedávají žádné poškození, ale fungují skoro jako omračující granáty. Jednoduše vám na chvíli rozhodí zrak i sluch, a tak můžete opět buď jen tak střílet naslepo, nebo čekat.

Výhodou Ely je ale její velká rychlost, tudíž se k vám může dostat během mrknutí oka a několika ranami vás dorazit, aniž byste stihli adekvátně zareagovat. Grzmot navíc může přilepit na zeď, strop, nebo podlahu, a pro jejich aktivaci stačí jen vaše přítomnost. Mina detonuje, když jste poblíž, tudíž na ni ani nemusíte stoupnout.

Držitelé season passu dostanou všechny tři nové operátory hned v den vydání, zatímco ostatní hráči si je budou moct koupit o týden později. Operation Blood Orchid vyjde už 5. září a během tohoto víkendu, kdy mimochodem můžete hrát Rainbow Six Siege zadarmo, bychom se měli dočkat doplňující várky informací.

Nejnovější články