Realtime strategie Steel Division znovu rozpoutala boje v Normandii
zdroj: tisková zpráva

Realtime strategie Steel Division znovu rozpoutala boje v Normandii

24. 5. 2017 13:46 | Preview | autor: Adam Homola |

Steel Division: Normandy 44 chce nabídnout dynamickou frontu, uvěřitelné a historicky akurátní pojetí druhé světové války a podle všeho se jí to zatím daří. Hra už totiž vyšla, jak hlásá její vydavatel Paradox, tak i přiložený startovní trailer. Stratégové unavení vesmírem a neustálým hraním Company of Heroes tak mohou přesedlat na novinku, která se zřejmě neztratí.

Hra vás zavede do Normandie roku 1944, tedy během spojenecké invaze. Steel Division nabízí historicky přesné zbraně, tanky, jednotky i mapy, a především důraz na vaše rozhodování i důvtip. Málokdy totiž budete mít nad nepřítelem navrch. Většinou jste na tom hůř a musíte ho přechytračit a manévrovat své jednotky tak, aby se převaha na bojišti přelila na vaši stranu.

Singleplayerovou kampaň, kterou tvůrci popisují prostě jako „hardcore“, tu doplňuje také multiplayer podporující až 10 vs. 10 hráčů. Do jednotlivých bitev nepůjdete jako anonymní vojáci, ale jako členové některé z dobře známých divizí. Mezi možnými útvary jsou například americká 101. výsadková divize, německá 21. tanková divize, nebo 3. kanadská pěší divize.

zdroj: Falcon

Se všemi divizemi si navíc projdete jejich reálné operace tak, jak ve skutečnosti v roce 1944 probíhaly. Jedním z velkých taháků Steel Division: Normandy 44 je také živá fronta, která zobrazuje dynamicky se přelévající síly na bojišti mezi jednotlivými stranami. Namísto statického konfliktu se zde musíte přizpůsobovat dynamickému vývoji situace tak, jak se to děje ve skutečných válkách.

Steel Division: Normandy 44 vychází zatím pouze pro Windows a za hrou stojí vývojáři ze studia Eugen Systems. Ti mají s válečnými strategiemi zkušenosti, ostatně pracovali na hrách ze série Wargame, Act of War, Act of Agression, nebo třeba R.U.S.E. Steel Division má od hráčů na Steamu zatím velmi kladná hodnocení a první recenze kritiků mluví také o povedené hře. Eugen Systems se tak nejspíš povedla další fajn strategie, která předchozím hrám studia ostudu dělat nebude.

Nejnovější články