Red Dead Redeption Online začne od zítřka odemykat betu pro všechny hráče
zdroj: tisková zpráva

Red Dead Redeption Online začne od zítřka odemykat betu pro všechny hráče

26. 11. 2018 19:15 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Už jsem si pomalu začínal myslet, že nás místo oznámení spuštění onlinové složky Red Dead Redemption II čeká oznámení odkladu, ale Rockstar to nakonec stihl. Dnes je tomu na den přesně měsíc od vydání Red Dead Redemtpion II a hned zítra se můžete pustit do bety v její počáteční fázi. Ale jen za určitých podmínek.

V Rockstaru totiž našli velice chytrý způsob, jak zabránit obrovskému návalu hráčů, který by nevyhnutelně způsobil pády serverů v prvních hodinách, ne-li i dnech. Zítra, tedy v úterý, si online betu Red Dead Redemption II mohou vyzkoušet pouze ti z vás, kteří při rozhodování o různých edicích hry sáhli po té „ultimátní“. Ale nebojte, na všechny se záhy dostane.

Hned ve středu bude umožněno prohánět se po Divokém západě s kamarády těm hráčům, kteří hru zapnuli v den jejího vydání, tedy 26. října. Ve čtvrtek se zase dočkají ti, kteří se vžili do Arthura Morgana mezi 26. a 29. říjnem, a konečně v pátek 30. listopadu se připojí úplně všichni majitelé Red Dead Redemption II.

zdroj: Archiv

I když jde o chytrý způsob, není samozřejmě zaručena perfektní stabilita, a protože jde stále o betu, musíte počítat s nedodělky. Na ty občas narazíte i v singleplayerové hře a je s podivem, že Rockstar dosud nevydal žádný patch. V případě Red Dead Online se snad dočkáme pohotovější péče. Nicméně, co vlastně obsahová složka onlinu? Moc detailů se nedozvídáme, ale rozhodně máme z čeho vařit.

„Red Dead Online použije hratelnost Red Dead Redemption II jako své základy a přetransformuje obsáhlou a vysoce detailní krajinu, města, usedlosti a domovy v nový, živoucí online svět sdílený mnoha hráči. Vytvořte a upravte svou postavu, přizpůsobte její vlastnosti svému stylu hraní a vyrazte objevovat nové hranice plné nových příležitostí,“ zní vyjádření Rockstaru pro The Verge.

zdroj: Archiv

Zpráva dále pokračuje tím opravdu zajímavým: „Prozkoumejte tento obrovský svět sami nebo s přáteli. Vytvořte nebo se připojte ke skupině a jeďte bok po boku s až sedmi dalšími hráči. Sejděte se u táboráku v kempu, běžte společně lovit a rybařit, navštivte rušná města, bojujte s nepřátelskými gangy a přepadávejte jejich úkryty, hledejte poklady, vydejte se na mise a interagujte se známými postavami z pěti států, bojujte s ostatními psanci ve spontánních přestřelkách nebo předem domluvených potyčkách a soupeřte s ostatními hráči i celými skupinami ve výzvách v otevřeném světě. A [samozřejmě] mnohem víc.“

Zní to rozhodně zajímavě a sám se nemohu dočkat, až si zdejší online vyzkouším (byť se multiplayerům většinou vyhýbám). Jen nečekejte, že se mapou budou prohánět desítky hráčských gangů. Muliplayer totiž pojme maximálně 32 hráčů na jedné mapě.

V podstatě jediné, co si opravdu přeji, je propracovaný systém zákonů. Zkrátka aby odměna za vaši vražednou hlavu, byla natolik lákavá, že si dobře rozmyslíte, jestli se dáte na cestu bandity. Zkrátka aby to nefungovalo tak mdle jako ve Fallout 76… Tak co, setkáme se na Divokém západě?

Nejnovější články