Remake Kojimova hororu P.T. si můžete zadarmo stáhnout na PC
zdroj: tisková zpráva

Remake Kojimova hororu P.T. si můžete zadarmo stáhnout na PC

4. 7. 2018 11:31 | Preview | autor: Adam Homola |

P.T., neboli Playable Teaser, způsobil v roce 2014 menší poprask. Nejen tím, že ho měli na svědomí Hideo Kojima a Guillermo del Toro, ale především svými kvalitami a neotřelou premisou. Ve hře, respektive hratelném teaseru na dnes už zrušený projekt Silent Hills s Normanem Reedusem, jste jenom procházeli jednou, neustále se měnící chodbou.

Moc se tam toho nedělo, ale po každém průchodu se něco změnilo, nebo se stalo něco sice malého, ale dostatečně zvláštního, abyste toho jen tak nenechali. Hra nebyla nijak dlouhá a po chvíli budování napětí na vás vybafla. Bylo to kratičké, ale opět: nešlo ani tak o hru, jako spíše o teaser, nástřel věcí budoucích, a tuhle roli splnilo P.T. na výbornou.

Bohužel se stalo, co se stalo. Kojima se s Konami rozešel, japonský vydavatel chystaný horor Silent Hills zrušil a P.T. z PlayStation Network stáhl. V současné době se tak ke hře oficiální cestou nijak nedostanete, a i proto neustávají pokusy o její fanouškovské remaky.

O jednom takovém jsme psali už v roce 2015 a teď, o tři roky později, tu máme další. Jmenuje se jednoduše PT for PC, má ho na svědomí sedmnáctiletý Qimsar a sám upozorňuje, že jde o early access, o rozpracovanou verzi hry s chybějícími animacemi.

PT for PC si můžete stáhnout zadarmo odsud, jen berte na vědomí, že nejde o finální verzi a že na hře Qimsar pořád pracuje. Prý by to ale nemělo trvat dlouho, vlastně bychom se měli dočkat v řádu dnů. Ve verzi 1.0 má prý fungovat i podpora VR.

Je také potřeba mít na paměti fakt, že hned jak se o PT for PC dozví právníci Konami, nebudou zahálet. Podobné fanouškovské aktivity se v lepším případě tolerují, v tom horším si Konami na klučinu došlápne a donutí ho PT for PC stáhnout. Pokud vás tak amatérský remake unikátního hororu od Kojimy zajímá, stahujte, dokud můžete.

Kojima si nakonec spolupráci s Guillermem del Torem a Normanem Reedusem zopakoval a připravuje s nimi zatím pořád tajemstvím zahalený Death Stranding. Mimochodem, Konami sice P.T. zrušila a stáhla z obchodu, nicméně oficiální web pro hru firma pořád udržuje.

Nejnovější články