Remake Pathologic je z velké části nová hra - proto tvůrci posunuli vydání téměř o rok
zdroj: tisková zpráva

Remake Pathologic je z velké části nová hra - proto tvůrci posunuli vydání téměř o rok

24. 8. 2016 14:11 | Preview | autor: Adam Homola |

Remake Pathologic, který uspěl na Kickstarteru, vyjde později. Jak už to u většiny úspěšných crowdfundingových kampaní bývá, hra narostla vývojářům pod rukama, je najednou mnohem větší než se původně plánovalo, což vyžaduje čas. Nové datum vydání tak vývojáři z Ice-Pick Lodge stanovili na druhou polovinu roku 2017. Odklad ale nezpůsobil jen větší rozsah hry. Tvůrci čelili i několik technickým problémům a byly nuceni provést změny.

Za posun vydání na druhou polovinu roku 2017 si vývojáři v updatu na Kickstarteru nasypali popel na hlavu a bez mučení přiznali, že náročnost vývoje jednoduše neodhadli. V původních plánech počítali s mnohem menším rozsahem hry a nebrali také v potaz stretch goaly.

Přesněji řečeno přiznali, že s prvním stretch goalem pro jistotu počítali od začátku, ale s těmi dalšími už ne. V rámci kampaně na Kickstarteru se jich sice nepodařilo dosáhnout, ale díky dodatečnému crowdfundingu na webu hry se vývojáři dostali až k metě Lucid Dreaming. Nezávisle na stretch goalech se zvětšila i základní hra a tvůrci si časem uvědomili, že remake dělají jen částečně. Pathologic tak bude nakonec napůl remake a napůl zcela nová hra, která je ovšem původní vizi stále věrná.

Dalším důvodem pro posun vydání jsou technické problémy, nebo možná lépe řečeno „výzvy“, abych použil slova vývojářů. Konkrétně jde o engine Unity a relativně velký otevřený herní svět. To je prý pro Unity trochu velké sousto, a tak tvůrci s enginem zápasí. Prý to ale není nic, co by nešlo vyřešit. Jen to bohužel sežere víc času než původně čekali.

Pathologic (2014) zdroj: tisková zpráva

Na druhou stranou je pozitivní, že se vývojáři neflákají a už stihli vyprodukovat krátkou hratelnou ukázku. Prezentovali ji na letošním Gamescomu a dalších pár měsíců na ní ještě budou pracovat. Poté bude prý v dostatečně dobrém stavu, aby ji vývojáři mohli pustit mezi backery, kteří hru podpořili na dostatečné (alfa verze) úrovni.

Jako alfa verzi plné hry bychom tohle demo ovšem brát neměli. Prý půjde spíše o samostatný spin-off, který uvede hráče do světa Pathologic, a nastíní atmosféru i děj plné hry. V demu nebudou všechny herní mechaniky plné hry a zároveň nabídne obsah, který byste ve finální hře hledali marně. Jestliže se bude hratelný spin-off backerům líbit a nebudou s ním žádné velké problémy, mohli by prý vývojáři vydat ukázku široké veřejnosti jako demo.

Pathologic už má také svoji stránku na Steamu a Ice-Picke Lodge vydali i několik nových obrázků, na které se můžete podívat v galerii.

Nejnovější články