Remake Pathologic se mění na Pathologic 2, ale o pokračování nejde
zdroj: tisková zpráva

Remake Pathologic se mění na Pathologic 2, ale o pokračování nejde

1. 9. 2017 12:28 | Preview | autor: Adam Homola |

Remaku Pathologic jsme se měli původně dočkat ještě letos, ale to se nyní společně s několika dalšími věcmi mění. Předně už nebudeme znát hru pod názvem Pathologic, ale nově jako Pathologic 2. Přitom nepůjde o pokračování prvního dílu, ale stále o robustnější remake jedničky.

Vydavatel tinyBuild, který se hry nově ujal a hodlá ji v průběhu příštího roku vydat, se společně s vývojáři rozhodl pro přejmenování hry kvůli předejití zmatků. Prý aby si hráči nepletli Pathologic, Pathologic Classic HD a chystaný remake. Úmysl sice chápu, nicméně přilepit v tomto případě za název hry dvojku je trochu podivné a pro někoho matoucí.

Společně s vydavatelem a názvem a mění také přístup k vývoji. Ten měl být původně mnohem více uzavřený, ale nové plány značí otevření dveří dokořán. Tvůrci tak budou zveřejňovat větší množství informací včetně hratelných alfa verzí hry. Jedna taková by měla vyjít už „brzy“ a má obsahovat malé město a několik herních systémů.

zdroj: tisková zpráva

Cílem alfaverzí je demonstrovat atmosféru, představit herní mechaniky, a hlavně sesbírat od podporovatelů hry názory na jednotlivé prvky, jak prozradili vývojáři na webu hry. Na jejich základě pak budou tvůrci další vývoj korigovat a v ideálním případě ladit hru směrem, který si komunita vyžádá.

Vydavatel tinyBuild přitom ujišťuje všechny backery z Kickstarteru, že pro ně se prakticky nic nemění a všichni dostanou to, co dostat mají. Jeden malý „dáreček“ teď ale dostáváme úplně všichni – nové záběry z hraní, kdy se můžete podívat na prozkoumávání města, lootování, dialogy a dojde také na pitvu. S vydáním plné hry se počítá na příští rok, ale první hratelná alfaverze by měla dorazit snad ještě letos.

Nejnovější články