Resogun se z PS4 přesouvá na PS3 a PS Vita
zdroj: tisková zpráva

Resogun se z PS4 přesouvá na PS3 a PS Vita

5. 12. 2014 19:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Resogun (recenze) následuje příklad jiných her, které vyšly exkluzivně pro jednu z next-gen konzolí, a míří na jiné platformy. Frenetická střílečka totiž za nedlouho vyjde i pro PlayStation 3 a PlayStation Vita. Vývojáři se přitom dušují, že hra by neměla být nijak výrazně osekaná a měli bychom se dočkat prakticky stejné hratelnosti, jakou nabídla původní verze pro PS4.

Nějakým menším změnám se ale vývojáři samozřejmě vyhnout nemohli, protože PS4 je výrazně výkonnější než PS3, o PS Vita nemluvě. Grafika tak nebude stejně ostrá a kvalitní, detailů bude méně a na 60fps můžeme zapomenout. Tvůrci ale slibují, že Resogun poběží na PS3 i PS Vita ve stabilních 30 snímcích za sekundu, což je pořád přijatelné. O port se starali tvůrci ze studia Climax a až na framerate zachovali všechny funkce, módy a prvky hry. Jiná tak bude pouze technická stránka hry.

Resogun navíc podporuje cross save, takže můžete hru rozjet na konzoli a pokračovat v klidu na handhledu. Nebude chybět ani kooperativní režim a využití zadní dotykové plochy na Vitě. Nejvíce sympatickým segmentem oznámení hry je ale cross buy - jestliže už hru vlastníte na PlayStation 4, nemusíte si ji pro PS3 ani PSV kupovat znova. Jednoduše si ji stáhnete a hrajete.

Kdybyste ji ale v současné době koupenou neměli, tak vás verze hry pro starší konzoli vyjde na 15 dolarů. A datum vydání? Již brzy, konkrétně 23. prosince, jak se píše na PS blogu. V prosinci bychom se měli také dočkat několika nových zpráv - přibydou detaily o nově oznámené verzi, ale hlavně o připravovaném datadisku pro PlayStation 4 verzi hry. Možná něco uslyšíme už na akci PlayStation Experience, která se koná tento víkend.

Nejnovější články