Revoluční RPG Mass Effect?
zdroj: tisková zpráva

Revoluční RPG Mass Effect?

9. 3. 2007 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Opravdové next-gen RPG od BioWare sází na silný příběh a emoce, rozlehlost herního světa a zajímavý soubojový systém...

Hra Mass Effect od Bioware by se podle posledních zpráv měla objevit začátkem léta a u nás Microsoft dokonce plánuje oficiální lokalizaci, byť její vznik zatím není 100% jistý. Jde o exkluzivní titul pro Xbox 360, který sází na silný příběh a emoce, rozlehlost herního světa a zajímavý soubojový systém, v němž figuruje vámi vytvořená hlavní postava. Jde o velitele Shepherda, u nějž máte mít širokou škálu možností definice jeho vzhledu a také speciálních emocionálních výrazových prostředků. Vedle jeho zaměření tu bude ještě důležitý výběr příběhového pozadí pro jeho osobu, který má mít vliv na zdejší příběh! Pro něj bude jakýmsi rozcestníkem vaše kosmická loď Normandy, na jejíž palubě strávíte nezanedbatelně času.

Pochopitelně, že Shepherd tady nebude sám, vedle personálu, co se tu bude činit a dokreslovat tak dojem uvěřitelného živoucího světa Mass Effect, vám společnost bude dělat i cosi jako duch. Ten je přitom vyslán elitní organizací - stínovou radou, chránící celou galaxii, aby odhadl vaši způsobilost stát se jejím členem, což je samo o sobě neuvěřitelné, protože žádný člověk nebyl do jejích řad nikdy přijat, ostatně o žádném se také nikdy neuvažovalo. I tohle naznačuje, že ve vašem případě půjde o mimořádnou osobnost. Se kterou budete brázdit vesmír, nalézat zde nové světy a spoustu zajímavých organismů, samozřejmě i nepřátelského ražení.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Že patrně půjde také o zcela mimořádnou hru dokresluje skvělé technické zpracování včetně grafiky, a originální systém rozhovorů, v němž z vaší strany bude sice několik možností, jak zareagovat, ale namísto předpřipravených vět a frází bude výběr reakcí vymezován klíčovými slovy či emocemi. Pro příklad, pokud vás někdo požádá o pomoc, mezi alternativami vašich odpovědí jsou takové jako "mean" a "kind", od čehož následně resultuje vaše další aktivita. A také způsob, jak na vás lidé, resp. obyvatelé zdejšího světa budou nahlížet. Můžete být dokonce jakýmsi anti-hrdinou…

Podobně jako v případě konverzace lze i v soubojích očekávat poněkud netradiční přístup, v němž pravidelně velíte malému oddílu spolubojovníků, kryjete se za objekty, střílíte zpoza rohů a využíváte kooperace (zde také na základě jednoduchých povelů) s týmem, u kterého sázíte především na unikátní skilly jednotlivých postav. Mezi vaše nepřátele budou patřit také lidé, na začátku hry tedy v jakési zombie přeměnění lidé, přičemž musím připomenout, že v průběhu střetů se hodně používají střelné zbraně a celé to tak nějak evokuje taktickou akci typu GRAW. Kterou můžete sehrát v real-time stejně jako na kola, čímž je myšleno okamžité zapauzování hry a rozdání adekvátních příkazů. Tedy shodně, jako tomu bylo u úspěšné série KOTOR. Mass Effect si můžete již nyní předobjednat z GameShopu.
zdroj: GameSpot

mart

Nejnovější články