Režisér Rychle a zběsile chystá film podle Saints Row
zdroj: tisková zpráva

Režisér Rychle a zběsile chystá film podle Saints Row

2. 5. 2019 14:56 | Preview | autor: Adam Homola |

Jednou se to podařit musí. Tomb Raider si dá reparát, Pokémon: Detektiv Pikachu nevypadá vůbec marně, zatímco Sonic se rýsuje spíš jako guilty pleasure. A třeba takový Doom půsibí už z prvního traileru vyloženě pekelně. Zlomí se dnes už otřepané prokletí filmů podle her díky Saints Row? Mohlo by...

Nejnovějším přírůstkem do kategorie „Tak zkusíme zfilmovat třeba tohle!“ je překvapivě Saints Row. Více jak dekádu stará akční série, kterou na vrchol dostala trojka, jen aby to šlo potom dolů. O aktuálním osudu herní série se navíc nic neví a poslední díl, respektive rozšíření čtyřky, vyšel před čtyřmi lety.

Každopádně to bude právě Saints Row, fialová, přestylizovaná a absolutně přehnaná akční blbina, která se pokusí o přechod na stříbrná plátna. Na filmovou adaptaci má z režisérské sesle dohlížet F. Gary Gray a scénář píše Greg Russo (s režiséry Avengers: Endgame nemá nic společného).

Nad filmem podle Saints Row bych za standardních okolností mávnul rukou, nicméně v tomhle případě mi tu ruku drží na klávesnici jméno režiséra. F. Gary Gray je víc než schopný řemeslník, který má na kontě Ctihodného občana, Straight Outta Compton, Rychle a zběsile 8 a nadcházející Muži v černém: Globální hrozba.

S přepálenou akcí, hromadou digitálních triků i trhlými postavami by tak nemusel mít Gray vůbec problém. Jestli půjde o věrnou adaptaci některého z herních příběhů, nebo si Russo vezme herní svět jen jako podklad a příběh i postavy vymyslí vlastní, ještě nevíme. Stejně jako je předčasné mluvit o obsazení a dalších konkrétních věcech.

Na produkci filmu se má, alespoň podle zdrojů Deadline, mimochodem podílet i Koch Media, pod který spadá Deep Silver, pod který spadá Volition – vývojářské studio zodpovědné za Saints Row. To nám naposledy nadělilo dokonale zapomenutelné Agents of Mayhem zasazené do stejného sdíleného univerza, ve kterém blbnou i fialoví panáci ze Saints Row.

O dalším herním Saints Row zatím pořád nic nevíme, ale dost možná na něm ve Volition pracují. A mezitím můžeme sledovat, jestli od projektu F. Gary Gray odstoupí, koho oznámí do hlavních rolí a jestli to vůbec dopadne. Na (dávno) oznámené filmy podle The Division, Uncharted, Half-Life, Gears of War a dalších značek pořád čekáme...

zdroj: Archiv

Nejnovější články