Rise of Nations v češtině nejspíš nevyjde
zdroj: tisková zpráva

Rise of Nations v češtině nejspíš nevyjde

3. 8. 2003 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Situaci kolem problémy zmítané češtiny pro RTS Rise of Nations sledujeme už dlouho a podle předchozích vyjádření Pavla Štastného ze společnosti ATComputers to vypadalo, že ještě nějaká teoretická šance na dobrý výsledek v jednáních s Microsoftem existuje.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Tento týden jsme se ho proto znovu zeptali na aktuální stav a zde je jeho nepříliš potěšující odpověď:

    RoN CZ na 100% nevyjde do konce prázdnin a na 99% nevyjde vůbec. Čeština je zatím majetkem Microsoftu, který nám ji nedovolí pro web uvolnit. Nevyjde to proto, že MS se zbavil své PC herní divize MS Games Studios a ti teď hledají nového distributora a lokalizátora pro své hry. ATC je také přihlášeno do tendru. Proto MS stopnul veškeré lokalizační aktivity.
Oproti tomu anglický originál Rise of Nations už je v prodeji za zvýhodněných 1499 Kč, ale jinde má stát 1899 Kč. Takže případní zájemci asi udělají s přihlédnutím k výše uvedeným informacím nejlépe, když na krabici s českou verzí hry nebudou déle čekat a překlad si seženou až dodatečně - pokud by tedy eventuálně byl volně ke stažení z vybraných internetových serverů nebo (pravděpodobnější varianta) v budoucnu vyšel například ve zlevněné edici či jako plná hra u nějakého papírového časopisu.
zdroj: vlastní zpráva

jd

Nejnovější články